O dronă a intrat dinspre Ucraina în spaţiul aerian românesc

O dronă a intrat dinspre Ucraina în spaţiul aerian românesc

O dronă a intrat în spaţiul aerian românesc, venind dinspre Ucraina şi a ieşit, după numai trei minute, către Ungaria, după care s-ar fi prăbușit în Croația. 

”Sistemul de supraveghere a spaţiului aerian al României a reperat joi, 10 martie, un obiect aerian de dimensiuni reduse, cel mai probabil de tip aeronavă fără pilot (dronă), care a evoluat în spaţiul aerian naţional pentru o perioadă de timp foarte scurtă, sub trei minute”, a transmis, vineri, Ministerul Apărării.  

Sursa citată a precizat că aeronava a intrat în spaţiul aerian al României, venind dinspre Ucraina, în jurul orei 23.23 şi a părăsit spaţiul aerian naţional în jurul orei 23.26, îndreptându-se către Ungaria. 

 ”Evoluţia acestui obiect aerian pentru un timp foarte scurt în spaţiul aerian naţional, viteza ridicată, înălţimea de zbor redusă, asociate cu relieful accidentat şi condiţiile meteo de la acel moment, nu au permis utilizarea altor măsuri procedurale pentru identificarea în zbor a acestui obiect aerian”, a mai transmis ministerul.  

Dronă prăbuşită în Croaţia, după ce a survolat Ungaria şi România

O dronă militară de producţie rusească şi aflată probabil în dotarea armatei ucrainene s-a prăbuşit joi seară într-un parc al capitalei croate Zagreb, după ce survolat România şi Ungaria, a declarat vineri premierul croat Andrej Plenkovic, transmite AFP, citat de Agerpres

Este posibil să fie vorba despre același aparat, interceptat de sistemul de supraveghere a spaţiului aerian al României.

''Aparatul militar fără pilot care s-a prăbuşit ieri (joi - n.r.) este (...), conform informaţiilor de care dispunem, de producţie rusească. Nu ştim deocamdată dacă aparţine armatei ruse sau ucrainene'', a spus Plenkovic în faţa presei în Franţa, unde participă la summitul UE.

Drona ''a pătruns în Croaţia venind dinspre Ungaria, şi, potrivit premierului (ungar, Viktor) Orban, a intrat în Ungaria venind dinspre România'', a adăugat premierul croat.

Comenteaza