O clujeancă a devenit arhitectul șef al municipiului Aiud, post ocupat după 7 ani de concursuri. Va face naveta de la Florești

O clujeancă a devenit arhitectul șef al municipiului Aiud, post ocupat după 7 ani de concursuri. Va face naveta de la Florești
| Foto: Primăria Aiud

Postul de arhitect șef al municipiului Aiud, județul Alba, a fost ocupat de o tânără din Florești, după șapte ani în care s-au organizat nu mai puțin de 15 concursuri.

Tânăra arhitectă din județul Cluj a depus jurământul, marți, 2 mai 2023.

Din 2016, Primăria Municipiului Aiud organizează concursuri pentru ocuparea funcției de arhitect șef al orașului.

După al 15-lea concurs, postul a fost ocupat în sfârșit de către Romana Donca, o tânără arhitectă care locuiește în Florești și care, cel mai probabil va face naveta.

Drumul dintre comuna Florești și Aiud durează aproximativ 40 de minute.

”Este un fenomen pe care îl constat. Să locuiești în Florești nu este un impediment pentru cineva să aibă loc de muncă în Aiud. Sunt mai multe cazuri, mi s-a spus.. De  altfel am și inițiat un proiect cu locuințe pentru tinerii specialiști, exact pentru că vrem să vină cât mai mulți oameni calificați la noi în oraș” a spus Oana Badea, potrivit g4media.ro.

Primarul Oana Badea a declarat că este foarte bucuroasă că orașul are în sfârșit arhitect șef, după aproape 7 ani. Ea spune că orașul a funcționat foarte greu în perioada respectivă. La un moment dat, administrația a fost nevoită chiar să apeleze la Consiliul Județean Alba pentru emiterea certificatelor de urbanism.

Ulterior, legislația s-a relaxat și documentele erau semnate de șeful direcției tehnice, pentru arhitect.

Oana Badea spune că arhitecții preferă să lucreze în mediul privat, unde câștigă mai mulți bani decât la stat. Spre exemplu, potrivit datelor de pe siteul instituției, funcția de arhitect șef este plătită cu un salariu de bază brut de 11.400 de lei.

Acesta este unul dintre motivele pentru care funcția a rămas vacantă timp de 7 ani. Așa se face că la unele dintre cele 15 concursuri organizare au existat situații în care nu s-a prezentat nimeni.

Comenteaza