O asociație din Cluj, care oferă terapi cu animale, solicită anularea focurilor de artificii de Revelion: „Produc anxietate și panică”

O asociație din Cluj, care oferă terapi cu animale, solicită anularea focurilor de artificii de Revelion: „Produc anxietate și panică”

Dog Assist - Terapie Asistată de Animale este asociața care a cerut factorilor de decizie din Primăria Cluj-Napoca să anuleze spectatolul de artificii din cartiere.

''De-a lungul anilor, Primăria Municipiului Cluj-Napoca a avut deschidere pentru a discuta și căuta soluții pentru a face din orașul nostru unul inclusiv. Ne-am alăturat grupului de lucru pentru crearea Regulamentului pentru deținătorii de animale, dar și altor demersuri.

Totuși, de această dată ne vedem datori să tragem un semnal de alarmă și să atragem atenția asupra inițiativei neinspirate de organizare a unor spectacole de artificii în toate cartierele din Cluj-Napoca. ( https://cluj24.ro/emil-boc-anunta-in-premiera-focuri-de... )

Pentru că nu totul se rezumă la spectacol și divertisment. Pentru că avem datoria să fim atenți, empatici si respectuoși cu mediul, cu semenii noștri și toate ființele vii. Iar dacă aruncam un ochi la studiile de specialitate și deciziile luate de alte orașe din lume, e clar că nu suntem pe drumul cel bun.

Ceea ce pentru mulți pare un simplu spectacol zgomotos de lumini, pentru câini și pisici înseamnă panică, anxietate și poate chiar pierderea de acasă. Pentru păsări înseamnă haos și panică. Și să nu uităm impactul asupra oamenilor - persoanele cu autism, tulburare de stres post traumatic, tulburări de integrare senzorială și alte tulburări ce prezintă sensibilitate la stimuli auditivi - pentru ei astfel de spectacole înseamnă stres, anxietate, activarea unor traume, overload senzorial. Exista orașe în lume care au renunțat la astfel de spectacole. Exista spectacole de artificii fără zgomot. Exista soluții de a ne bucura și altfel. Avem încredere că factorii de decizie din Primărie vor lua decizia cea mai bună, având în minte bunăstarea ÎNTREGII comunități.

Echipa Dog Assist''.

Comenteaza