O agendă compromiţătoare şi două maşini găsite la o percheziţie din dosarul "Uioreanu"

O agendă compromiţătoare şi două maşini găsite la o percheziţie din dosarul
Un politician anchetat în dosarul "Uioreanu" avea o agendă neagră în care scrisese "Bene - apartament" şi "Davidescu - maşină".

Agenda neagră compromiţătoare aparține fostului preşedinte PNL Cluj-Napoca Ioan Petran, consilier județean și profesor la Facultatea de Construcții a Universității Tehnice Cluj-Napoca. Petran este inculpat în dosarul "mită la CJ", pentru că ar fi primit mită 5.000 de euro de la directorul de dezvoltare al companiei UTI, Gabriel Davidescu. La momentul perchezițiilor la domiciliul și la biroul lui Petran, procurorii au găsit o agendă și două mașini ce au trezit suspiciuni, scrie clujust.ro.

"În ce privește notițele din agenda neagră ce a fost ridicată cu prilejul percheziției de la locul de muncă, în care am trecut "Bene - apartament" și "Davidescu - mașină!", arăt că prima este legată de faptul că o cunoștință de-a mea și-a cumpărat un apartament într-un imobil edificat de Bene Ioan în complexul Viva City, iar cea de-a doua cu Davidescu și mașina nu găsesc nicio explicație, nu știu de ce am făcut o astfel de notiță", a declarat Petran la DNA. Acasă la el s-a găsit însă o maşină Land Rover care aparţinea unei firme ce se află în relaţii contractuale cu societatea condusă de Gabriel Davidescu, UTI.

"Despre cele două mașini care au fost găsite la domiciliul meu și identificate cu prilejul percheziției, respectiv un BMW seria 3 și un Land Rover, atăt următoarele: BMW-ul l-am cumpărat în decembrie anul trecut de la firma AC Comfort & Safety Systems cu suma de 20.000 de euro, bani pe care i-am plătit cash, în mai multe tranșe, respectiv în 5, în noiembrie - decembrie 2013, banii provenind din veniturile salariale precum și din donația de la socrii mei. Cu societatea AC Comfort & Safety Systems am o relație de colaborare în sensul că realizez împreună cu ei proiectare în domeniul construcțiilor, studii de fezabilitate, etc. De la această firmă eu relaționez cu dl. Obloja Ion.

Despre Land Rover atăt că acesta aparține societății Logic Ideea și se afla la mine cu titlu de împrumut, fiind în posesia mea de circa o lună - o lună și ceva și îl foloseam eu când mergeam la munte și l-am restituit. Mașina am luat-o cu împrumut de la Tavi Hanganu, director la firma Logic Ideea. Nu cunoșteam faptul că societatea Logic Ideea are relații contractuale cu grupul de firme UTI", a mai precizat Ioan Petran.

Presa a relatat că în casa lui Petran s-a mai găsit, la percheziţie, canabis. De aceea, el este cercetat pentru "săvârșirea infracțiunii de deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu, fără drept.

Etichete
Comenteaza