"Nu ne mai mințiți în față!". Mii de clujeni, înscrişi pe liste de aşteptare la centre de vaccinare nefuncţionale

"Nu ne mai mințiți în față!". Mii de clujeni, înscrişi pe liste de aşteptare la centre de vaccinare nefuncţionale

Instituţia Prefectului Cluj a publicat lista centrelor de vaccinare funcționale din județ la 7 aprilie. Clujenii spun că această informație le-ar fi prins bine acum trei săptămâni, înainte de a se înscrie pe o listă de aşteptare a unui centru de vaccinare care nu funcționează nici în prezent.

Centrele de vaccinare neoperaţionale i-au adus pe clujeni în pragul disperării. Pe platforma de vaccinare apăreau drept active aceste centre, când ele nici măcar nu și-au început activitatea. Oamenii au dat curs invitaţiei autorităţilor de a se înscrie pe listele de aşteptare. Şi acolo au rămas, pentru că de săptămâni întregi nimic nu mişcă la unele centre, în afară de faptul că se măreşte lista de aşteptare.  

Clujenii au comentat din plin anunțul Instituției Prefectului cu lista centrelor active şi şi-au arătat dezamăgirea faţă de felul în care au fost minţiţi de autorităţi. Totodată ei întreabă instituţa dacă are habar când vor fi operaţionale cetrele pe a căror listă stau în aşteptare. 

  • "Ce bine era dacă aveam această informație acum trei săptămâni! Atunci m-am înscris pe o listă a unui centru care nu funcționează nici astăzi".
  • "Păi şi celelalte centre unde ne-am pus pe listă de ce nu sunt active? De ce nu s-a zis acest lucru când s-au deschis? De ce nu s-a specificat că nu vor fi active decât de la o anumită dată? Bine că ne-am înscris acum o lună ca să aşteptăm ca proştii şi când colo ele nici nu sunt active. Idioţilor!"
  • "Centrul de vaccinare de la Școala Gimnazială Alexandru Vaida Voevod, str. Oltului nr. 83, când se deschide?"
  • "Eu, pentru banii pe care îi plătesc la stat de o viață, aș vrea și niște explicații: de ce funcționează așa de puține centre? Nu promovezi ceva ce nu ai, mai ales când e vorba de sănătatea și de siguranța celor de care pretinzi că îți pasă. Nu sunt doze, nu este personal, nu primiți bani... dar nu ne mai mințiți în față! M-am săturat în țara asta de acest mod de abordare în care niciun reprezentat al guvernului nu spune niciodată public despre minusurile guvernării, ci doar caută scuze și motive. Pentru a rezolva problemele primul pas este să recunoști că le ai, nu să bagi capul în pământ, ca struțul!"
  • "De două luni de zile părinţii mei sunt înscrişi pe o listă de aşteptare la un centru care, ce să vezi, acum nu mai există! Nu se descurcă singuri cu platforma de programare, aşa cum probabil nu se descurcă mulţi alţi părinţi şi bunici din această ţară minunată, dar ceea ce se întâmplă acum este o mare mare bătaie de joc la adresa noastră, a tuturor. A noastră, a celor care contribuim la veniturile voastre, a celor care acum vă bateţi joc de noi. Lipsă de respect, de responsabilitate... minciuni, lipsa comunicării (nu numai că nu este transparenţă, nu se bazează pe dialog şi ascultare, dar lipseşte cu desăvârşire). Suntem buni la nivel declarativ, dar de facut să facă alţii".
  • "Asta trebuia să o faceți de acum trei săptămâni, nu acum, după ce am stat ca proștii în așteptare pentru nimic. Și după ce scrie presa! Sunteți depășit de situație, domnule prefect, sau dezinteresat. La fel ca cei care v-au numit, dealtfel!"
  • "Restul centrelor vor funcționa într-un final? Sau ar trebui să ne reorientăm?"
  • "Centrul de vaccinare Apahida, căminul cultural Sânnicoară, când se deschide? Suntem peste 1.700 de persoane pe lista de aşteptare".
  • "Ce bine că se tot deschid centre noi şi la unele din cele existente încă nu s-a vaccinat nicio persoană din 15 martie".
  • "De ce nu răspundeți la telefon? Avem, poate, multe întrebări să vă punem, doar sunteți o instituție care ar trebui să ne dați niște lămuriri".
Comenteaza