Foto Noul traseu turistic al Clujului din Munții Apuseni, inaugurat de peste 100 de oameni

Noul traseu turistic al Clujului din Munții Apuseni, inaugurat de peste 100 de oameni
| Foto: Facebook.com/cjcluj
Câți turiști au inaugurat noul traseu al Clujului din Munții Apuseni
Câți turiști au inaugurat noul traseu al Clujului din Munții Apuseni
Câți turiști au inaugurat noul traseu al Clujului din Munții Apuseni

Aproximativ 150 de iubitori ai muntelui au răspuns invitației Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj și au participat la tura de inaugurare a noului traseu montan Rusești – Dâlboacă – Colții Șoimului – Rusești. 

Ultimul weekend din luna octombrie a fost unul foarte plin pentru angajații, voluntarii și aspiranții Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo (SPJSS) Cluj, din subordinea Consiliului Județean Cluj.

Sâmbătă, 28 octombrie, circa 150 de iubitori ai muntelui au răspuns invitației Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj și au participat la tura de inaugurare a noului traseu montan Rusești – Dâlboacă – Colții Șoimului – Rusești.

Spectaculosul traseul a fost realizat în această toamnă de către SPJSS Cluj cu sprijinul Primăriei Râșca și al Centrului de Inginerie Bosch Cluj.

Tot sâmbătă, în Cheile Turzii s-a desfășurat o nouă acțiune de ecologizare la care au participat 70 de persoane, printre care și angajați ai SPJSS Cluj, care au făcut curățenie în defileu și în zona de parcare, fiind strânse câteva zeci de saci de deșeuri.
În weekend a continuat activitatea de pregătire a aspiranților și voluntarilor Salvamont la Baza Cheile Turzii și în poligoanele de escaladă din defileu, unde au fost exersate tehnicile specifice salvării montane.

De altfel, pe parcursul săptămânii trecute și în această săptămână au loc exercițiile din cadrul pregătirii continue de vară a salvamontiștilor, precum și evaluarea acestora.

Și salvatorii speologi din cadrul serviciului au participat, în acest weekend, la un stagiu de pregătire în Peștera Ferigi, județul Bihor, și la exercițiul regional de salvare din peșteră organizat în Avenul Doștina Dumitreștilor, județul Alba.

Comenteaza