Niciun weekend fără bețivi la volan! Unul s-a trezit după gratii

Niciun weekend fără bețivi la volan! Unul s-a trezit după gratii
| Foto: Arhiva / stiripiatraneamt.ro

Mai mulți șoferi au fost sancționați de polițiști, în acest sfârşit de săptămână, după ce au fost depistaţi băuţi la volan.

Astfel, vineri, 4 iunie, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Gherla au reţinut pentru 24 de ore un tânăr de 28 de ani, din comuna Mintiu Gherlii, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Cel în cauză a fost depistat la data de 3 iunie, în jurul orei 23.50, în timp ce se deplasa la volanul unui autoturism pe strada Mesteacănului din Gherla, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul etilotest, a reieşit o concentraţie de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice. Tânărul a fost prezentat magistraţilor din cadrul Judecătoriei Gherla, faţă de acesta fiind dispusă măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Cercetările sunt continuate de poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Gherla. 

Tot vineri, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au depistat un bărbat de 57 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autoturism de strada Piaţa Unirii din municipiu, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de 1.00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Sâmbătă, 5 iunie, în jurul orei 00.30, poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Cluj-Napoca, împreună cu poliţiştii Biroului Rutier au depistat un conducător auto de 33 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autoturism pe strada Constantin Noica. Deoarece bărbatul prezenta halenă alcoolică, i-a fost solicitată testarea cu aparatul etilotest, însă acesta nu a dorit să se supună testării. Totodată, bărbatul a refuzat recoltarea probelor biologice necesare stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, faptă prevăzută sau pedepsită de Codul penal.

De asemenea, duminică, 6 iunie, în jurul orei 02.40, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au depistat un conducător auto în vârstă de 45 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce se deplasa pe strada Tăbăcarilor, aflându-se sub influneţa băuturilor alcoolice. Testarea acestuia cu aparatul etilotest a relevat o concentraţie de 0.66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Comenteaza