Niciun medic din centrele de vaccinare nu și-a primit de două luni banii. Ministrul Sănătăţii a găsit vinovatul: "un funcționar public"

Niciun medic din centrele de vaccinare nu și-a primit de două luni banii. Ministrul Sănătăţii a găsit vinovatul: "un funcționar public"

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a declarat marți că de vină pentru întârzierea plăților medicilor din centrele de vaccinare este un funcționar public care nu ar fi "completat o hârtie".

„Banii au fost ceruți ieri. Plățile au început să se facă. Astea nu sunt lucruri pe care le face ministrul. Există o întârziere, am evaluat. Cine este de vină? Un funcționar public este de vină. Câteodată există întârzieri și luăm măsuri să nu mai fie aceste întârzieri. Trebuia să completeze o hârtie. Eu am aflat ieri”, susține ministrul Sănătății, conform Digi24. 

Premierul Florin Cîțu a criticat marți întârzierea „nepermisă” a plăților pentru personalul medical din centrele de vaccinare. De asemenea, Ministerul Finanţelor a transmis va aloca banii necesari pentru plata salariilor personalului medical din centrele de vaccinare, de îndată ce va primi solicitarea de la Ministerul Sănătăţii.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a declarat luni la că niciun medic din centrele de vaccinare nu și-a primit de două luni banii pentru această activitate. 

Ieri, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, i-a solicitat ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, efectuarea de urgență a plății pentru personalul implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 pe teritoriul județului Cluj. Liderul Consiliului Județean Cluj susține că adresează această solicitare pe fondul mai multor sesizări cu privire la faptul că personalul din centrele de vaccinare nu a mai fost plătit în ultimele două luni de zile.

Comenteaza