Muzeul Gunoaielor s-a deschis vineri la Cluj. Vezi cum arată exponatele VIDEO

Muzeul Gunoaielor s-a deschis vineri la Cluj. Vezi cum arată exponatele VIDEO
Exponate de la gunoi. Clujul găzduieşte începând de vineri un Muzeu al Deşeurilor, unde cei curioşi pot vedea cum gunoiul este reciclat şi refolosit. Scopul muzeului este să-i convingă pe români să colecteze selectiv deşeurile.

Organizatorii spun că şi-au dorit să tragă un semnal de alarmă, mai ales în rândul tinerilor, asupra necesităţii colectării selective şi a reciclării deşeurilor.

"În acest muzeu puteţi vedea fluxuri de producere, eliminare şi reciclare a deşeurilor pe toate tipurile de deşeuri urbane şi nu numai", spune directorul executiv al Agenţiei Judeţene de Protecţie a Mediului, Mariana Leş.

Ilie Brie, preşedintele Centrului de Excelenţă pentru Dezvoltare Durabilă Bucureşti, spune că doar 1-2% din deşeurile municipale sunt colectate selectiv şi trimise spre reciclare. "Ţinta peste puţin ani este de 50%. Efortul pe care va trebui să-l facem este unul considerabil", spune el.

Punctul de atracţie al expoziţiei de la Cluj este un robot realizat de studenţii Universităţii Tehnice exclusiv din deşeuri.

Muzeul deşeurilor va fi deschis timp de două luni la Expo Transilvania iar în acest răstimp vor fi organizate tot aici şi cursuri legate de colectarea şi reciclarea deşeurilor.

Reporter: Claudia Romitan
Imagine: Cristian Rus

Comenteaza