Muniţie din al doilea război mondial, explodată mâine în Floreşti

Muniţie din al doilea război mondial, explodată mâine în Floreşti
Echipa pirotehnică din cadrul ISU Cluj va detona mâine, în poligonul de tragere din Floresti-Deal, munițiile neexplodate rămase în urma conflagrațiilor pe teritoriul judeţului.

"Munițiile distruse sunt cele identificate de către cetățeni în ultima perioadă și cuprind bombe de aruncător, proiectile perforante și explozive, mine antitanc, grenade ofensive și defensive, focoase și alte elemente de muniții rămase în urma conflictelor armate din al doilea război mondial", se arată într-un comunicat remis presei de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Cluj.

În total mâine va fi detonată muniţie de peste 100 de kilograme, spune purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş. Între acestea, 200 de cartuşe, două bombe şi patru mine antitanc.

Clujenii care găsesc astfel de muniţii trebuie să anunţe imediat poliţia prin seviciul Apel Unic de Urgenţă 112, să evite atingerea, lovirea sau mișcarea lor şi să le ferească de sursele de căldură. De asemenea, este interzisă demontarea muniţiilor sau introducerea acestora în încăperi. Nu în ultimul rând este interzis să fie folosite pentru improvizarea diferitelor ustensile sau ornamente.

Comenteaza