Municipalitatea clujeană a primit amendă pentru gunoaiele din pâraie

Municipalitatea clujeană a primit amendă  pentru gunoaiele din pâraie
Primăria Cluj-Napoca a fost amendată cu zeci de mii de lei pentru gunoaiele de pe cursurile de apă, iar primăriile din comunele Gilău şi Floreşti au fost amendate cu avertisment de inspectorii Administraţiei Bazinale Someş-Tisa, care au verificat simultan mai multe cursuri de apă.

ABAST a controlat cursurile de apă din Cluj-Napoca, dar şi din Floreşti, Gilău, Măguri-Răcătău şi Mărişel, şi au găsit veritabile depozite de gunoaie, provenite din construcţii, deşeuri menajere şi din gospodăriile oamenilor, în special flacoane de plastic.

În Cluj-Napoca, inspectorii ABAST au constatat că zonele critice identificate anterior se menţin, "fapt pentru care constatăm o situaţie necorespunzătoare pe cursurile de apă râul Nadăş, valea Chintăului şi pâraiele Popii, Ţiganilor şi Popeşti". ABAST reclamă totodată că nu au fost montate panouri de avertizare pentru interzicerea depozitării deşeurilor. Pentru aceste nereguli constatate, Primăria Cluj-Napoca a fost sancţionată cu amenda contravenţională de 35.000 lei, în vreme ce primăriile din Floreşti şi Gilău au primit avertisment.

"Autorităţile publice locale au fost atenţionate să ia măsuri imediate, care vizează desfiinţarea depozitelor necontrolate, organizarea serviciului public de salubritate şi pe zonele adiacente cursurilor de apă, montarea plăcuţelor-panourilor de avertizare pentru interzicerea depozitării deşeurilor, elaborarea programelor proprii de igienizare, precum şi conştientizarea agenţilor economici şi a cetăţenilor de efectul negativ al depozitării necontrolate a deşeurilor şi informarea acestora privind locurile organizate pentru depozitare", arată inspectorii ABAST.

 

Comenteaza