Mult zgomot pentru nimic? Mai mulți floreșteni, revoltați de tragerile din poligonul militar

Mult zgomot pentru nimic? Mai mulți floreșteni, revoltați de tragerile din poligonul militar
| Foto: Facebook

Un exercițiu de trageri pe poligonul Florești Nord a dus la un adevărat "război" pe rețelele de socializare.

Bubuiturile care au răsunat toată ziua în Florești i-au pus pe jar pe unii dintre locuitorii comunei.

„Să-i ia naiba cu tragerile lor, ca de 2 ori mi-au trezit fata!”, se plânge o mămică pe grupul Traiesc în Florești- Cluj.

„Oare nu se poate schimba locul.. devine foarte deranjant si ne sperie copiii și animalele. E clar ca se utilizeaza munitie grea!!”

“Pe Stadionului se aude groaznic. Copilul doarme si tresare de la bubuituri...de la 13 e ora de liniste, sau nu mai stiu eu?”

Comentariile din tabăra celor indignați de zgomote au avut parte de replici acide din partea altor membri ai grupului:

„Deci sunteti fenomenali. Acum o sa cereti si desfiintarea poligonului? Oare este ceva ce sa va convina in Floresti?”

„Ar trebui schimbate si orele de zbor..sau sa ocoleasca un pic Florestiul, ca va trezesc copiii astia. Sunteti nebuni... Nu a mai avut lumea copii parca”

„Dlor, în acel poligon de tragere înainte cu 30 de ani , se antrena armata aproape săptămânal, erau trageri de zi cu armament ușor , și noaptea:erau trageri cu armament greu , tunuri și tancuri , dar nu făcea nimeni scandal pt că nu aveai voie”, sunt câteva dintre comentariile postate pe grupul  "Traiesc in Floresti- Cluj".

Exercițiile din poligonul Florești Nord au fost anunțate de cei de la UM 01463.  Potrivit acestora, situația se va repeta și mâine. Localnicii sunt rugați să nu intre în zona de siguranță a poligonului și nici să își lase animalele prin preajmă, ca să se evite un accident nedorit.

Comenteaza