Motive de îngrijorare? Semnele care arată că Rusia se pregăteşte pentru o confruntare cu NATO

Motive de îngrijorare? Semnele care arată că Rusia se pregăteşte pentru o confruntare cu NATO
| Foto: g4media.ro

Mai mulţi indicatori financiari, economici şi militari sugerează că Rusia se pregăteşte pentru un ,,conflict convenţional pe scară largă cu NATO".

Potrivit raportului Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), un astfel de conflict ar putea avea loc mai devreme decât preconizările făcute de analiştii din Occident.

ISW a remarcat că acţiunile lui Vladimir Putin din ultimii ani şi discursurile recente după câştigarea unui nou mandat la conducerea Rusiei s-au concentrat pe stabilizarea viitorului financiar al ţării pe termen lung, relevă sursa citată.

,,Încercările lui Putin de a stabili condiţiile pentru a stabiliza economia şi finanţele Rusiei fac parte, cel mai probabil, din... pregătirile pentru un potenţial viitor conflict pe scară largă cu NATO şi nu doar pentru un război prelungit în Ucraina", a apreciat raportul, citat de Sky News.

ISW a făcut trimitere la declaraţiile de ieri ale preşedintelui polonez Andrzej Duda, care a sugerat că Rusia trece la transformarea într-o economie de război ,,cu intenţia de a putea ataca NATO încă din 2026 sau 2027".

Totodată, schimbările legislative din ultima perioadă, precum şi restructurările din domeniul militar configurează scenariul unei victorii pe termen scurt pe frontul din Ucraina şi pregătirea unei confruntări ale Rusiei cu NATO pe viitor, scrie ISW.

Comenteaza