Monumentul Trianonului de la Cluj, vandalizat cu vopsea roşie FOTO/VIDEO

Monumentul Trianonului de la Cluj, vandalizat cu vopsea roşie FOTO/VIDEO
Monumentul din cimitirul Crişan unde maghiarii comemorează tratatul de la Trianon a fost vandalizat.

Persoane necunoscute au aruncat peste monument cu vopsea roşie, la puţină vreme după ce un grup de maghiari a comemorat aici semnarea tratatului de la Trianon şi au depus, la baza monumentului, o coroană de flori cu steagul maghiar, pe care au scris "Tânjim ca coroana Sfântului rege Ştefan să strălucească în continuare".

Poliţia s-a sesizat din oficiu cu privire la vandalizarea monumentului, ieri după-masă la or 17. Cercetările sunt conduse de poliţiştii de la Secţia 1, dar până la ora transmiterii acestei ştiri autorii nu au fost identificaţi.

"Fapta constituie contravenţie şi e pedepsită de legea ordinii publice, amenda e între 100 şi 500 de lei",  a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Anca Bolba.

Iată ce spune legea 61/1991:Art. 3. - Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
(...)

4) aruncarea asupra unei persoane, construcţii sau asupra unui mijloc de transport cu obiecte de orice fel, cu substanţe inflamante, iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, corosive sau care murdăresc, dacă nu s-au produs vătămări ale integrităţii corporale sau sănătăţii, ori pagube materiale;

Comenteaza