Mocănița din Apuseni, din nou pe traseul fermecător. Oamenii cer să ajungă până la Turda

Mocănița din Apuseni, din nou pe traseul fermecător. Oamenii cer să ajungă până la Turda
| Foto: Facebook/Mocănița Apusenilor Linia Campeni - Abrud

Mocănița Câmpeni-Abrud este repusă pe șine până la toamnă, după ce, de Rusalii, a avut loc festivalul de deschidere al Mocăniței Apusenilor, linia Câmpeni – Abrud.

Ca o noutate, începând cu acest an, plecările sunt din Câmpeni, pentru a fi mai accesibile pentru turiștii care vin din Arieșeni. De trei ori pe zi, la orele 10, 13 și 16 micul trenuleț va pleca spre Abrud și înapoi. Tariful este de 35 lei pentru adulti și 20 lei pentru copii. Capacitatea trenului este de 100 de locuri. Rezervări telefonice la – 0730759993. Consiliul Județean Alba și Primăriile din Abrud, Roșia Montană și Câmpeni s-au implicat într-un mod exemplar pentru dezvoltarea acestei atracții turistice”, au anunțat organizatorii.

Trenul îi poartă pe iubitorii de natură prin peisajele fermecătoare din Țara Moților pe un traseu de 12 km. care durează două ore și jumătate.

Garnitura cu trei vagoane străbate păduri, dar și poienițe pline de flori. Iar cum viteza de deplasare nu depășește 15 kilometri pe oră, turiștii pot admira în tihnă peisajul.

Program vară 2022:

Mocănița din Apuseni, pe traseu până la toamnă. Oamenii cer să ajungă până la Turda

După anunțul făcut de organizatori, tot mai mulți oameni au solicitat, în mediul online, ca mocănița să-și reia vechea rută, până la Turda: 

„Încercați până la Turda!”  sau „De ce ați dat voie să se desființeze, să se fure linia ferată pe bucăți, să se vandalizeze gările???…a fost până în 1990 pusă în circulație mocănița pe ruta Turda-Abrud!”, au fost câteva dintre reacțiile cetățenilor, potrivit apuseni.info.

Calea ferată îngustă Turda-Abrud, zisă și „Mocănița din Apuseni” a fost o cale ferată cu ecartament îngust care facea legătura între localitățile Turda (județul Cluj) și Abrud (județul Alba).

Linia avea o lungime de 93 km și a fost construită în perioada 1891-1912, fiind inaugurată oficial pe 20 iunie 1912. Principalele localități pe care le deservea, erau Turda, Baia de Arieș, Câmpeni, Roșia Montană și Abrud.

Comenteaza