Mister elucidat în cazul copacilor tăiaţi din Avram Iancu. Ce explicaţii dă Primăria Cluj

Mister elucidat în cazul copacilor tăiaţi din Avram Iancu. Ce explicaţii dă Primăria Cluj
Primăria Cluj-Napoca explică de ce au fost tăiaţi copacii din Piaţa Avram Iancu: "Acești arbori prezentau pericol de prăbușire, periclitând siguranța trecătorilor".

"În ultimele zile Primăria municipiului Cluj-Napoca, prin Serviciul Spații verzi a efectuat o acțiune de înlăturare de pe domeniul public a arborilor compromiși din cauza bolilor identificate (Cryphonectria Parasitic) și a paraziților (Cameraria Orhidella), în zona Pieței Avram Iancu. Acești arbori prezentau pericol de prăbușire, periclitând siguranța trecătorilor. Tăierea și înlăturarea acestor copaci s-a realizat cu aprobarea autorităților de mediu și după plantarea prealabilă a altor arbori în zone din imediata apropiere a celor tăiați", se arată într-un comunicat remis presei de către administraţia locală. 

În acest sezon de plantări, municipalitatea a plantat peste 400 de arbori, 71 în imediata apropiere a celor înlăturați în Piața Avram Iancu, acțiunile urmând să fie reluate la toamnă, în perioada optimă pentru aceasta activitate.

           

 

Comenteaza