Mircea Dinescu, chemat la audieri în dosarul Revoluţiei: "Cine să te întrebe? Cei care m-au arestat înainte de 89?"

Mircea Dinescu, chemat la audieri în dosarul Revoluţiei:
Mircea Dinescu a sosit, joi dimineaţă, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul Revoluţiei.

"S-au făcut tot felul de comisii, comitete şi s-a îngropat chestia. (...) La o săptămână de la evenimente, Miliţia s-a numit Poliţie, după două luni Securitatea s-a numit Serviciul Român pentru Informaţii, s-a schimbat Parchetul...Culmea e că unii au devenit oameni de afaceri, unii au murit, dar ... Să fii chemat şi să te ancheteze, mă rog, să te întrebe, cine să te întrebe? Cei care m-au arestat înainte de 89 pentru pamfletul pe care l-am scris împotriva lui Ceauşescu?", a declarat Mircea Dinescu, la intrarea în Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit Mediafax, Mircea Dinescu a precizat că pentru el Revoluţia a fost "o minune", fiind arestat la domiciliu.

"Din când în când, în loc să spunem poveşti la gura sobei, spunem poveşti la gura Parchetului, aici. A fost un război informaţional, dar cine deţinea acele chestii?", a mai completat Dinescu."Poate dacă nu ieşea Iliescu la televizor, poate veneaţi acuma şi depuneaţi o floare pe mormântul meu, nu numai al meu. A doua zi, dacă Ceauşescu reuşea să răstoarne situaţia eram daţi la televizor, nişte KGB-işti, nu ştiu ce ... Iliescu nu a fost nici un înger, nici un demon. Iliescu nu e un om foarte curajos. Iliescu este şi o victimă a propriului lui destin de activist de partid, care s-a trezit peste noapte că trebuie să vorbească de capitalismul din România după ce toată viaţa a vorbit de Marx şi Lenin. Ştiţi că el vorbea cu «tovarăşe», eu am spus atunci «hai să vorbim cu domnule, că s-a compromis cuvântul tovarăşe» care e un cuvânt frumos în sine. În clipa în care a venit Iliescu, probabil pe noi ne-a salvat asta pentru că toţi activiştii , toţi generalii de Securitate, de Armată care în mod normal trebuiau să plece cu Ceauşescu, au venit în spatele lui Iliescu, au luat poziţia de drepţi", a mai spus Dinescu.

În dosarul Revoluţiei au fost audiate mai multe persoane, în calitate de martori. Printre şi actorul Ion Caramitru.

Procurorii militari anunţau în noiembrie 2016 că cercetările în Dosarul Revoluţiei au fost extinse in rem, anchetatorii precizând vor fi investigate inclusiv fapte comise după 22 decembrie, perioadă în legătură cu care, anterior, s-a constatat că nu sunt indicii privind infracţiuni.

 

 

Comenteaza