Minivacanță de Crăciun încărcată pentru salvatorii clujeni: 345 de intervenții ale pompierilor și aproape 300 solicitări pentru SMURD

Minivacanță de Crăciun încărcată pentru salvatorii clujeni: 345 de intervenții ale pompierilor și aproape 300 solicitări pentru SMURD

Sute de clujeni au apelat la echipele de intervențile ale ISU Cluj în ultimele zile.

Pompierii clujeni au desfășurat 345 de misiuni în perioada 22-26 decembrie. Dintre acestea, 62 au fost intervenții pentru stingerea incendiilor, la accidente rutiere sau pentru readucerea stării de normalitate în diverse situații de urgență. De asemenea, echipajele SMURD au gestionat 283 de cazuri medicale.

Printre cele mai importante intervenții ale echipajelor ISU Cluj au fost următoarele:

Incendiu în localitatea Valea Ierii

La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stins incendii, care au găsit cabana cuprinsă în totalitate de flăcări.

"S-a acționat mai bine de trei ore pentru stingerea și lichidarea tuturor focarelor, precum și pentru înlăturarea efectelor negative ale incendiului. Diferența de nivel considerabilă, precum și distanța mare față de drumul de acces al cabanei a îngreunat intervenția pompierilor.

Nu au existat persoane care să solicite consult medical în urma acestui eveniment, iar în urma cercetărilor preliminare a rezultat faptul că incendiul a pornit de la coșul de fum izolat necorespunzător față de materiale combustibile", au precizat reprezentanții ISU Cluj.

Incendiu de apartament în Aghireșu Fabrici

"Echipajele din cadrul Gărzii Aghireșu au fost solicitate sâmbătă pentru stingerea flăcărilor care au cuprins mai multe resturi menajere dintr-un apartament situat în localitatea Aghireșu Fabrici, comuna Aghireșu.

Intervenția promptă a pompierilor a împiedicat extinderea flăcărilor mai departe de limitele în care au fost găsite, iar proprietara, o femeie în vârstă de aproximativ 70 de ani, a primit primul ajutor calificat de la echipajul SMURD și a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale. Conform primei evaluări acesta prezenta atac de panică și o posibilă intoxicație cu fum", spun pompierii.

Accident pe Traian Vuia

Sâmbătă seara, pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit la un accident rutier petrecut pe strada Traian Vuia din municipiul Cluj-Napoca.

"La fața locului s-au deplasat două autospeciale cu modul de descarcerare, un echipaj SMURD și unul SAJ, unde au găsit un autoturism avariat, căzut la o diferență de nivel și la o distanță considerabilă fața de partea carosabilă.

Pompierii au sprijinit acordarea primului ajutor calificat și au extras unul dintre pasagerii din autoturism, iar echipajele SMURD și SAJ au consultat trei bărbați, în stare de conștiență și cooperanți. Toți trei au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale. În plus, la locul accidentului au fost asigurate măsuri de prevenire a incendiilor, prin decuplarea bornelor bateriilor, precum și alte măsuri specifice pentru siguranța persoanelor implicate în accident", transmit pompierii clujeni.

Comenteaza