Ministrul Sănătății și președintele Senatului vin la Cluj pentru ceremonia de spargere a solului la Spitalul Regional de Urgență

Ministrul Sănătății și președintele Senatului vin la Cluj pentru ceremonia de spargere a solului la Spitalul Regional de Urgență

Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate organizează sâmbătă, 18 mai, de la ora 12:00, ceremonia de spargere a solului pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj.

La eveniment vor participa și vor lua cuvântul următorii: Ministrul Sănătății - Alexandru Rafila, Preşedintele Senatului României - Nicolae Ciucă, edilul municipiului Cluj-Napoca - Emil Boc, președintele Consiliului Județean Cluj - Alin Tișe, edilul comunei Florești - Bogdan Pivariu, rectorul UMF Cluj - Anca Buzoianu, președintele ANDIS - George Popa, dar și reprezentanți ai constructorilor.

Amintim, în urmă cu o lună a început organizarea de șantier la Spitalul Regional Cluj.

Antreprenorul pentru primele lucrări de construcții ale spitalului este Ubitech Construcții SRL, care va avea la dispoziție 8 luni pentru finalizarea lucrărilor, de la emiterea ordinului pentru începerea acestora.

Contractul, cu o valoare licitată de 52.277.047,79 lei (fără TVA), presupune lucrări de organizare de șantier, excavare grosieră a pământului, devierea rețelelor de utilități și amenajarea căilor temporare de acces precum și construcția unei incinte etanșe de pereți mulați și ziduri de sprijin din piloți forați.

La finalizare, Spitalul Regional de Urgență Cluj va avea o suprafață construită totală de 184.013 mp, din care 176.638 clădirea principală, structurată pe 8 niveluri S+P+5E+Eth, heliport. Suprafața terenului pe care va fi construit viitorul spital este de 143.064 mp.

Spitalul va avea o structură modernă, la standarde europene, din punct de vedere arhitectural, medical, al echipamentelor și a tehnologiei IT. În proiectul spitalului sunt prevăzute 22 săli de operație, 4 săli de nașteri și 849 de paturi (106 paturi vor fi pentru îngrijiri critice, inclusiv terapie internsivă, terapie intensivă de urgență și terapie intersivă de urgență și îngrijiri a arșilor).

Comenteaza