Ministrul Pădurilor a găsit soluţia împotriva defrişărilor, la Cluj. Ce variantă are VIDEO

Ministrul Pădurilor a găsit soluţia împotriva defrişărilor, la Cluj. Ce variantă are VIDEO
Un hoţ de lemne era cât pe ce să fie prins în flagrant de ministrul delegat pentru Ape şi Păduri, Lucia Varga, care a venit la Cluj pentru a verifica situaţia defrişărilor din zona Vlădeasa. Hoţul a luat-o la fugă în momentul în care a simţit că este în pericol să fie prins.

Situaţia defrişărilor ilegale din zona Vlădeasa i-a dat de gândit ministurului. Lucia Varga spune că va lua măsuri dure pentru prinderea hoţilor de lemne. "Să ştiţi că luăm în considerare nevoia de supraveghere prin satelit a pădurilor", spune ea.

Lucia Varga a mai anunţat că transportul de lemne pe timp de noapte va fi interzis, pentru a descuraja tăierile ilegale. Totodată, minstrul spune că cei care vor comite ilegalităţi vor plăti penal pentru faptele lor. "Peste 400 de copaci au fost tăiaţi într-o singură zi ilegal", a spus Varga, arătându-le reporterilor: "Vedeţi, nu găsim o ciotă marcată".

Cifrele arată că situaţia defrişărilor ilegale este extrem de gravă. Vezi ce spune în această direcţie şeful Direcţiei Silvice Cluj, Dorel Oros.

Şi preţul mic la care lemnele au fost vândute lemnele a nemulţumit-o pe Lucia Varga. "Un metru cub de lemne s-a vândut la preţul unui pachet de ţigări", spune ea.

În timpul controlului de astăzi au fost verificate 169 de hectare de teren din Ocolul Silvic Vlădeasa, iar autorităţile au identificat defrişări ilegale în cuantum de 61.000 de metri cubi de lemn.

Reporter: Anca Baciu
Imagine: Rareş Râşnoveanu

Comenteaza