Ministerul Afacerilor Externe: 227 de cetăţeni români au revenit sâmbătă în ţară

Ministerul Afacerilor Externe: 227 de cetăţeni români au revenit sâmbătă în ţară
| Foto: capital.ro

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunţat că sâmbătă au revenit în ţară 227 de cetăţeni români din Italia, aceştia neavând posibilităţi reale de a continua prezenţa pe teritoriul acestei ţări.

"În continuarea informaţiilor comunicate în cursul zilei de ieri cu privire la demersurile Ministerului Afacerilor Externe şi ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor în vederea facilitării revenirii în ţară a cetăţenilor români, nerezidenţi, care sunt lucrători sezonieri, afectaţi de restrângerea drastică a activităţilor economice în care erau angrenaţi în Italia, precum şi a cetăţenilor români care se află în Italia în situaţii deosebite, fără posibilităţi reale de a continua prezenţa pe teritoriul Italiei, Ministerul Afacerilor Externe precizează că în cursul zilei de astăzi au revenit în ţară 227 de cetăţeni români", a precizat GCS.

Cetăţenii români au fost repatriaţi din Torino, Italia, cu două curse aeriene, tip charter, operate de o companie privată, a precizat sursa citată.

"Reînnoim apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esenţiale şi recomandarea ca turiştii sau cetăţenii români aflaţi temporar în străinătate să revină de urgenţă în ţară.
Totodată, facem apel la cetăţenii români de a da dovadă de înţelegere şi responsabilitate şi de a evalua în mod responsabil oportunitatea călătoriilor în străinătate în acest moment.

Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranţa cetăţenilor şi posibilitatea acestora de revenire în ţară. De asemenea, facem apel la cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate de a respecta cu stricteţe recomandările autorităţilor din aceste state şi subliniem că deplasările către România nu sunt recomandate. Aceste deplasări pot fi afectate de restricţiile impuse de statele de tranzit şi pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecţiei cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranţa celor de acasă", a precizat GCS.

Comenteaza