Ministerele de interne din Ungaria şi Austria stabilesc ora la care vor fi aduşi românii blocaţi la graniţă

Ministerele de interne din Ungaria şi Austria stabilesc ora la care vor fi aduşi românii blocaţi la graniţă

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a declarat, marţi, că în cursul serii se va face transferul miilor de români blocaţi la graniţa dintre Ungaria şi Austria. El spune că la ora transmiterii acestei ştiri, ministerele de interne ale celor două ţări stabilesc detaliile transferului.

„Ungaria va sprijini ca măsură de excepţie, dar aplicată o singură dată repatrierea acestor cetăţeni români care se află în prezent la punctul de trecere dintre graniţa Austriei cu Ungaria pentru a ajunge pe teritoriul României printr-o trecere neîntreruptă până la frontiera cu România unde vor fi preluaţi de autorităţile române.

În acest moment, ministerele de interne ale celor două ţări se află în legătură şi stabilesc detaliile cu privire la acest tranzit şi mai ales la ora la care ar urma să se aplice această măsură”, a declarat Bogdan Aurescu la Digi 24.

„Din informaţiile preliminare, ar fi vorba de ora 8 sau 9 în această seară. Eu am semnalat că mi se pare o oră târzie pentru situaţia acestor cetăţeni care se află acolo de la ora miezul nopţii. Sperăm să se realizeze cât mai repede”, a mai spus şeful diplomaţiei române.

Etichete
Comenteaza