Mii de elevi din Gherla, Dej, Turda şi Câmpia Turzii au rămas fără cornuri la şcoală. Ce soluţie a găsit Consiliul Judeţean VIDEO

Mii de elevi din Gherla, Dej, Turda şi Câmpia Turzii au rămas fără cornuri la şcoală. Ce soluţie a găsit Consiliul Judeţean VIDEO
Un număr de 23.000 de elevi din Gherla, Dej, Turda şi Câmpia Turzii au rămas doar cu laptele din programul guvernamental "laptele si cornul". Aceasta, după ce firma care se ocupa de distribuirea cornului în şcolile din aceste localităţi a intrat în faliment.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean că au găsit o soluţie temporară: vor acorda contractul unei alte firme pentru o perioada de 80 de zile, timp in care vor organiza o licitaţie.

Directorul colegiului Naţional "Mihai Viteazul" din Turda speră ca situaţia să se rezolve cât mai repede pentru ca cei 112 copii din clasele 5-8 să poată beneficia in continuare de acest program. "Am primit comunicat de la Inspectoratul Şcolar că nu se mai livrează cornul în şcoli", spune directorul Gheorghe Lobonţ. "Laptele se livrează, dar astăzi cornul nu a venit". 

Firma care se ocupa de distribuirea cornului în scolile din Gherla, Dej, Turda şi Câmpia Turzii a apartinut fostului viceprimar din Turda. Firma a câştigat licitatia în august 2010, iar în ianuarie 2011 a fost vândută, însă noul proprietar a anunţat săptămâna trecută oficialităţile judeţene că a intrat în faliment.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean spune că firma a mai avut reclamaţii. "N-avem ce face, asta e situaţia", spune inspectorul şcolar general Valentin Cuibus. "E vorba de o firmă care a câştigat licitaţia şi din păcate am avut mari probleme cu firma de-a lungul timpului, în ce priveşte calitatea".

Nici copiilor nu le-au plăcut cornurile furnizate de firma care a intrat acum în faliment. Vezi ce spun aceştia, în materialul video

Contactaţi de Realitatea TV Cluj, atât fostul proprietar al firmei cât şi actualul nu au dorit să dea niciun fel de declaraţii. Reprezentanţii Consiliului Judetean Cluj spun că în urmatoarele zile vor purta negocieri directe cu mai multe firme, iar de săptămâna viitoare cornurile vor fi distribuite temporar de una dintre ele.

"Sunt trei firme care au acceptat să se întâlnească cu noi, mai aşteptăm încă două, vom avea discuţii directe şi stricte iar până săptămâna viitoare cel târziu vom începe distribuirea de cornuri", spune consilierul preşedintelui CJ Cluj, Daniel Mihiş. "Va fi o perioadă limitată de timp, 80 de zile, iar între timp vom face o altă licitaţie prin SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice-n.red.) pentru acest program".

Licitaţiile pentru furnizarea cornului si laptelui au fost organizate în august 2010, iar firma intrată acum in faliment a primit atunci un contract de peste 2,5 milioane de lei.

Reporter: Ana Maria Nedelea
Imagine: Florin Dan

Comenteaza