Mii de clujeni au vizitat Târgul de Mărţişor din Piaţa Unirii FOTO

Mii de clujeni au vizitat Târgul de Mărţişor din Piaţa Unirii FOTO
Mii de clujeni au vizitat, astăzi, Târgul de Mărţişor din Piaţa Unirii. Peste 50 de producători vând aici mărţişoare preponderent handmade: din ceramică sau lemn, tricotate, din flori uscate şi origami.

Producătorii de mărţişoare au dat dovadă de creativitate şi în acest an: au desenat pe ceramică personaje din desene animate pentru cei mici, pentru domnişoare au creat mărţişoare ce ulterior pot fi transformate în broşe, medalioane sau brăţări, iar domnii s-au ales cu răvaşe. Meşterii populari au venit la târg cu tradiţionalele podoabe din mărgele, dar şi cu mărţişoare din lemn ce înfăţişează feciori şi fete în porturi naţionale.

În funcţie de complexitatea mărţişorului, clujenii au scos din buzunar între 3 şi 20 de lei.

Pe langă Piaţa Unirii, au mai fost aprobate şi alte 17 amplasamente în cartiere: Observatorului - Statia CTP, Str. Craiova, Calea Manastur, Str. Izlazului - zona complexului Big, B-dul 21 Decembrie 1989, Str. Donath - vis a vis de Casa Radio, P-ta Zorilor, P-ta Flora, P-ta Hermes, B-dul N.Titulescu nr. 165, Calea Floresti, Str. Dambovitei, Str. Unirii, Str. Fabricii - Kaufland, Str. Aurel Vlaicu, Str. Arges.

De asemenea, Muzeul de Artă din Cluj-Napoca şi Asociaţia Mineralia îi aşteaptă pe clujeni, până mâine seară, la un altfel de târg de Mărţişor: expoziţia cu vânzare dedicată bijuteriilor din pietre preţioase şi semipreţioase, cristalelor şi obiectelor ornamentale din piatră.

Nici florarii nu au dus lipsă de vânzări astăzi. La fiecare colţ de stradă au apărut vânzători de ghiocei, lalele, narcise sau mâţişori. Dacă cel mai ieftin buchet de ghiocei costă 2 lei, un fir de lalea ajunge la 4 lei.

Târgul de Mărţişor din Piaţa Unirii este deschis şi mâine.

Citeşte şi Cea mai mare expoziţie de mărţişoare din România se află la Cluj. Colecţia aparţine unei femei care adună simbolurile primăverii de aproape 60 de ani. Până acum, ea a strâns peste 4 mii de exponate.

Comenteaza