Medicii legişti au dat un verdict în cazul tânărului decedat în timpul unei petreceri, la Huedin VIDEO

Medicii legişti au dat un verdict în cazul tânărului decedat în timpul unei petreceri, la Huedin VIDEO
Tânărul de 18 ani decedat sâmbătă la Huedin după Balul Îndrăgostiţilor şi-a pierdut viaţa din cauza unor probleme cardiace. Asta au stabilit medicii legişti care au efectuat necropsia. Aceşti au ajuns la concluzia că între utilizarea spray-ului lacrimogen la Bal şi decesul tânărului nu există nici o legătură, aşa că procurorii care anchetează cazul l-au pus în libertate pe principalul suspect în acest caz.

Cadavrul tânărului a fost transportat sâmbătă la Institutul de Medicină Legală Cluj, unde medicii au efectuat necropsia. Primele rezultate ale analizelor arată că moartea tânărului a fost neviolentă şi s-a datorat unei afecţiuni cardiace. Mai mult, susţin reprezentaţii poliţiei, decesul nu s-a datorat folosirii spray-ului lacrimogen în interiorul localului.

"Din concluziile preliminare ale necropsiei s-a stabilit că nu există legătură de cauzalitate între folosirea spray-ului iritant lacrimogen şi decesul tânărului de 18 ani. Bărbatul care a utilizat spray-ul respectiv este cercetat în libertate pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice", a spus Anca Bolba, purtător de cuvânt IPJ Cluj.

"Moartea numitului Trifu Sergiu este neviolentă. S-a datorat ischemiei miocardice acute pe fond de cardiomiopatie hipertrofică. La examenul extern s-a constatat prezenţa unor leziuni exfoliaţii superficiale, cu vechime de circa 3-5 zile anterior decesului. Între aceste leziuni şi deces nu există legături de cauzalitate", a declarat Petru Secan, purtător de cuvânt al Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin.

Specialiştii au explicat pentru Realitatea TV Cluj că afecţiunea de care suferea tânărul reprezintă o îngroşare a muşchiului inimii, care în acest fel nu mai este irigat corespunzător.

"Există episoade în care sângele care trece prin coronare nu reuşeşte să hrănească muşchiul cardiac la cantitatea normală de oxigen care îi trebuieşte, în condiţia în care apare un aşa numit infarct miocardic sau alte tulburări de ritm, cu ar fi insuficienţa cardiacă", a spus medicul Mircea Bârsan.

În urma anchetei, procurorii au stabilit şi ce s-a întâmplat în clubul din Huedin în noaptea tragediei. În timpul petrecerii a izbucnit o altercaţie, iar unul din cei prezenţi a folosit un spray lacrimogen.

"Pe scări unul din cei care fusese implicat în altercaţia respectivă a dat un jet de spray înspre cel cu care avusese altercaţia. Lumea când o început să coboare de acolo a fost iritată la ochi şi la nas, la căile respiratorii de mirosul respectiv. Tânărul ăsta nu a fost implicat în altercaţie, era printre cei care cobora scările. Era un băiat zdravăn, solid, n-avea de să se fi speriat de ceva. Şi pe scări i s-o făcut rău", a explicat Petru Secan.

Principalul suspect în acest caz este un tânăr de 28 de ani, cel care a folosit spray-ul lacrimogen. Reţinut de procurori pentru 24 de ore, bărbatul a fost eliberat ieri. În schimb, procurorii i-au interzis să părăsească oraşul Huedin în următoarele 30 de zile. El este cercetat pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice.

 

Etichete
Comenteaza