Medici militari, trimişi să ajute la triaj în punctele de trecere a frontierei

Medici militari, trimişi să ajute la triaj în punctele de trecere a frontierei

Armata va trimite medici militari care vor ajuta la procedura de triaj epidemiologic de la punctele de trecere a frontierei de la graniţa de sud, vest şi nord-vest a României, anunţă, miercuri un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

„Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, a aprobat, marţi, 10 martie, solicitarea venită din partea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă de a sprijini cu personal militar medical procedura de triaj epidemiologic de la punctele de trecere a frontierei de la graniţa de sud, vest şi nord-vest a României”, conform sursei citate.

Astfel, echipe formate din medici militari şi personal sanitar au efectuat, începând din noaptea de marţi spre miercuri, triajul epidemilogic împreună cu echipele de specialişti de la Direcţiile de Sănătate Publică locale la punctele de trecere a frontierei (rutiere) de la Borş, Calafat, Moraviţa, Porţile de Fier 1 şi Porţile de Fier 2.

Sute de români se întorc din străinătate, mulţi dintre ei privenind din „zonele roşii” ale Europei, acolo unde sunt multe cazuri de coronavirus. Ei trebuie triaţi la intrarea în ţară. Cei care vin din „zona roşie” vor sta în carantină, în timp ce persoanele care provin din „zona galbenă” vor fi izolaţi la domiciliu.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza