Medic, despre miile de români din diaspora care se revoltă la granițe: În aceste zile se plantează semințele următorului val de COVID

Medic, despre miile de români din diaspora care se revoltă la granițe: În aceste zile se plantează semințele următorului val de COVID

Un medic psihiatru a comentat imaginile cu românii care așteaptă la granițe pentru a intra în țară şi spune că în aceste zile "se plantează semințele următorului val de COVID".

Tensiunea atinge cote maxime la graniţele din Vestul ţării. Majoritatea românilor care intră în ţară prin vămile din Vest nu sunt vaccinaţi. Aceştia trebuie să intre în carantină, dar mulţi români care revin acasă de Sărbători spun că nu vor respecta carantina. Mulţi au declarat că mai degrabă vor fi dispuşi să plătească amenda decât să stea în carantină.  

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu susține că aglomerația de la frontiere indică faptul că valul Omicron nu poate fi evitat. Acesta are un mesaj pentru românii furioși din cauza procedurilor pe care trebuie să le parcurgă la intrarea în țară, scrie Mediafax, citat de stiri diaspora.ro. 

„Știu că pare nedrept (...) Nu-mi aduc aminte decât, poate, în anii '90 să întâlnesc persoane atât de furioase, uneori din nimic. Dar fiecare e responsabil pentru sine.

De vreme ce veniți să vedeți oameni dragi, și de vreme ce nu i-ați mai văzut de o vreme, dar mai ales pentru că urmează să plecați înapoi în țările voastre adoptive, nu ar fi păcat? Nu ar fi păcat să-i lăsați în urmă bolnavi sau, și mai rău, spitalizați spre, posibil, și deces?”, scrie în mesajul medicului publicat pe Facebook. (...)

Că-ți place, că nu-ți place, România nu e nici troaca ta, nici nu-ți datorează nimic. Că vrei tu să ai două săptămâni pe an să te dai mare la ”țăranii” de aici posibil că te ajută să refulezi diverse lucruri, dar aduci probleme, faci probleme și vei lăsa în urmă probleme”, precizează medicul psihiatru.

Medicul își încheie mesajul, punctand ca "nu există sfaturi prețioase aici, doar o recomandare: fii cuviincios", se arată în mesajul postat de Gabriel Diaconu, scrie Mediafax.

Comenteaza