"Mâzgălitorii" de serviciu din centrul Clujului: Prostia se plăteşte cu dosare penale pentru distrugere

"Mâzgălitorii" de serviciu din centrul Clujului: Prostia se plăteşte cu dosare penale pentru distrugere
captura video Digi24

Dacă unor tineri li se pare o glumă faptul de a mâzgăli pereţi cu "operele" lor de artă în graffiti, ar trebui să conştientizeze faptul că potrivit codului penal, acestea sunt considerate infracţiuni de distrugere, mai ales dacă sunt distruse clădiri de patrimoniu.

În Cluj-Napoca urmă cu câteva zile, doi tineri, un el şi o ea, probabil îşi declarau iubirea (sau prostia...) pe pereţi cu spray graffiti. Culmea este că s-au şi filmat vandalizând o clădire monument istoric de clasa A din centrul oraşului. 

Poliţiştii s-au autosesizat şi au demarat cercetări, iar teribiliştii fără minte s-au ales cu dosare penale după ce au fost identificaţi.  

"Cu privire la imaginile apărute în spațiul public din data de 24 ianuarie a.c., în care au fost surprinse două persoane, iar una dintre ele chiar în timp ce inscripționa desene de tip graffiti pe o clădire din Cluj-Napoca, polițiștii au demarat cercetări pentru identificarea acestora și pentru luarea măsurilor legale.

Astfel, cu sprijinul Direcției Generale Poliție Locală Cluj-Napoca, la data de 25 ianuarie a.c. au fost identificate persoanele în cauză, fiind vorba de doi tineri de 20 și 23 de ani.

Polițiștii Secției 1 Poliție Cluj-Napoca au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere", a transmis IPJ Cluj în dimineaţa de vineri, 26 ianuarie. 

Comenteaza