Mazăre: din sezonul estival viitor skijet-urile vor putea fi folosite doar în larg

Mazăre: din sezonul estival viitor skijet-urile vor putea fi folosite doar în larg
Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, susţine că din sezonul estival următor cei care se plimbă cu skijet-urile nu o vor mai face printre turişti, ci doar în larg, dincolo de diguri.

El a declarat, vineri, că vor fi realizate nişte culoare pentru ca skijet-ul să poată ajunge de la plajă în largul mării.

"Ideea mea cu skijet-urile nu a fost de a le retrage către nord, ci de a face nişte culoare să iasă perpendicular de pe plajă până în dreptul digurilor şi de-abia de la diguri încolo să poată să facă ce vor cu ele. Deci ieşirea să fie perpendiculară şi în vara care va veni aşa se va întâmpla. Acolo unde nu sunt diguri, înspre nord, o să balizăm împreună cu Apele Române în aşa fel încât să fie menţinută linia paralelă cu malul din dreptul digurilor", a explicat Radu Mazăre.

El încă nu s-a gândit ce sancţiuni vor primi cei care nu respectă acest lucru, dar este posibil să fie aduşi la mal şi să le fie opriţi banii daţi pentru închiriere.

"Cei care nu respectă vedem ce sancţiuni vom acorda, dar în principiu bănuiesc că se duce după el, îi ia skijet-ul, îi ţine banii şi îi dă viteză să meargă acasă la el fără jet", a menţionat Radu Mazăre.

Măsura va fi luată pentru ca turiştii care fac baie în mare să nu mai fie deranjaţi de prezenţa skijet-urilor şi pentru a nu se mai produce accidente.

În vara acestui an un turist a fost rănit uşor după ce a fost lovit în umăr de un skijet.

 

Comenteaza