Material lemnos fără documente de exploatare, confiscat la Mărişel

Material lemnos fără documente de exploatare, confiscat la Mărişel

Poliţiştii clujeni au ieşit să facă ordine în trafic şi au dat peste 25,60 mc de material lemnos depozitat pe pe un drum forestier din comuna Mărișel. Lemnul nu avea documente legale de exploatare şi a fost confiscat.   

"În perioada 1-3 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Huedin alături de cei ai Secției 8 Poliție Rurală Huedin, au derulat activități pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică, prevenirea și combaterea faptelor de natură penală sau contravențională, precum și pentru responsabilizarea tuturor categoriilor de participanți la trafic", a anunţat IPJ Cluj. 

În cadrul activităților desfăşurate de către polițiști, aceştia au confiscat 25,60 mc de material lemnos în valoare de peste 21.000 de lei.

La data de 30 martie a.c., în baza informațiilor și activităților operative, polițiștii au constatat că pe un drum forestier din comuna Mărișel se află depozitat material lemnos, din specia molid, fără a fi întocmite documente legale de exploatare în acest sens.

Polițiștii au demarat activități cu sprijinul Ocolului Silvic Gilău pentru clarificarea tuturor împrejurărilor, iar în conformitate cu Legea 171/2010, a fost stabilit un termen legal pentru probarea provenienței și revendicarea materialului lemnos în cantitate de 25,60 mc.

Având în vedere faptul că până la data de 1 aprilie materialul lemnos nu a fost revendicat, polițiștii au procedat la confiscarea acestuia, fiind predat în custodia organelor silvice din cadrul Ocolului Silvic Gilău.

Comenteaza