Măsuri stricte anti-COVID pe aeroport. Ciceo: "În avion nu vor fi măsuri de distanțare socială"

Măsuri stricte anti-COVID pe aeroport. Ciceo: "În avion nu vor fi măsuri de distanțare socială"

David Ciceo spune că s-au luat o serie de măsuri în Aeroportul Cluj care să prevină răspândirea noului tip de coronavirus, de la check-in online și distanțare fizică, la covorașe cu dezinfectant și igienizanți pentru mâini. 

"Am luat mai multe măsuri. Pasagerii trebuie să ajungă la aeroport cu 3 ore înaintea zborului, masca este obligatorie pe tot parcursul călătoriei, de la intrarea în terminal, pînă la finalul călătoriei, de asemenea, nu pot intra în terminal decât cei care călătoresc, cei care așteaptă pasageri, la sosiri, nu pot să intre în terminale. S-au luat măsuri pentru distanțare socială - în interiorul terminalului, la check-in, la controlul pentru securitate și în zona de regrupare. Se face termoscanarea, în cazul în care se refuză nu se poate face îmbarcarea", a explicat directorul general al Aeroportului Cluj, David Ciceo, la ZIUA LIVE.

De asemenea, a asigura distanța recomandată între pasageri și pentru a mări capacitatea de îmbarcare odată cu reluarea mai multor zboruri, la aeroport va fi montat un cort. De asemenea, pasagerii sunt rugați să facă, pe cât posibil, check in online:

"Noi considerăm că putem să prelucrăm aproximativ 3 zboruri într-o oră și jumătate, simultan, iar după ce încep zborurile, ne vom coordona cu companiile aeriene, vom cumpăra un cort pentru a asigura distanțarea socială. Am solicitat și firmei care administrează parcarea să asigure măsurile de distanțare socială. (...) Au fost întrebări legat de Tarom, check-in -ul se poate face cu 30 de ore înainte pentru zborul intern, de asemenea, pentru Wizz Air se poate face online. Ar fi de preferat să se prezinte deja cu tichetul de îmbarcare la aeroport. Nu se vând bilete în aceeași zi pentru plecare..."

În ceea ce privește condițiile de zbor, Ciceo a menționat că la bordul aeronavelor nu se vor lua măsuri de distanțare socială, dar se va purta mască de protecție.

"Nu s-a acceptat, au fost niște propuneri, companiile aeriene au spus că nu mai zboară, ar fi redus mult capacitatea. În avion nu vor fi măsuri de distanțare socială, însă pasagerii vor purta mască de protecție pe toată durata zborului", a spus directorul Aeroportului Cluj.

Aeroportul Cluj, într-un proiect pilot al EASA anti-coronavirus

Aeroportul "Avram Iancu" din Cluj-Napoca a fost acceptat într-un proiect pilot al Agenţiei Europene de Siguranţă a Aviaţiei, care a întocmit un ghid al măsurilor de sănătate pentru prevenirea COVID-19.

"Ne bucurăm că am fost acceptați în acest proiect alături de aeroporturi ca Heathrow, Frankfurt, Paris, Munchen, Atena și altele. Acest proiect pilot urmărește nu numai respectarea tuturor măsurilor, dar și respectarea anumitor performanțe. Scopul este de a vedea eficiența acestui ghid, dar, mai ales, modificarea: în funcție de rezultatele acestui proiect se vor îmbunătățiri, se vor modifica anumite măsuri. (...) Vom fi monitorizați, vom avea o raportare. Având în vedere că în 2019 am avut 3 milioane de pasageri, suntem un aeroport regional reprezentativ", a explicat Ciceo.

 

 

Comenteaza