Mașinile de epocă făcute scrum în incendiul de la Tetarom valorau 2 milioane de euro

Mașinile de epocă făcute scrum în incendiul de la Tetarom valorau 2 milioane de euro

Incendiul de la Tetarom va însemna și o notă de plată de aproximativ două milioane de euro pentru Asirom VIG sau Groupama, firmele care au asigurat mașinile, respectiv hala în care erau depozitată colecția de automobile de epocă ale milionarului clujean Cosmin Pavel.

Omul de afaceri clujean Cosmin Pavel, patronul firmei Agressione și ocupant al unui loc onorabil în Top 300 Capital cei mai bogați români, și-a pierdut întreaga colecție de mașini de epocă într-un incendiu care a avut loc la un depozit din parcul Indiustrial Tetarom din Cluj-Napoca.

În eveniment, spun sursele Economica, sunt implicate și două dintre cele mai cunoscute societăți de asigurare din România, Asirom Vienna Insurance Group (VIG) și Groupama.

Asirom VIG ar putea fi nevoită să achite dauna de peste 2 milioane de euro înregistrată de milionarul de top 300 Cosmin Pavel, ale cărui mașini de epocă au ars în incendiul de la Tetarom. Asta pentru că mașinile milionarului ar fi fost asigurate la Asirom VIG. Pe de altă parte, hala care ars era asigurată la Groupama. Nu se știe încă dacă proprietarul halei dispunea și de clauză de asigurare de răspundere față de terți, caz în care valoarea mașinilor ar trebui achitată de către Groupama.

Dacă nu există o astfel de clauză, însă, dauna va fi plătită de către Asirom VIG care, în cel mai bun caz, dacă se demonstrează că a avut o vină, se va judeca cu proprietarul halei pentru a își recupera paguba.

Conform estimărilor, valoare pagubei este de peste 2 milioane de euro doar pentru mașinile care au ars. E vorba despre 15 automobile. Printre acestea se numără modele Porsche, Mercedes, BMW sau Dodge, de sute de mii de euro fiecare.

Comenteaza