Update Foto Mașină în flăcări la Cluj. Autoturismul a luat foc pe strada Bușteni: „Au trimis pompierii doar cu apă, fără spumă / Pompierii sunt eroii, nu ISU”

Mașină în flăcări la Cluj. Autoturismul a luat foc pe strada Bușteni: „Au trimis pompierii doar cu apă, fără spumă / Pompierii sunt eroii, nu ISU”
| Foto: ISU Cluj

Flăcările au fost stinse rapid de către pompierii clujeni și nimeni nu a avut nevoie de spijin medical. Cel mai probabil mașia a ars din cauza unei defecțiuni la motor.

UPDATE ORA 22

„Focul nu a fost stins rapid / Era doar o autospecială, nu două”

Bărbatul căruia mașina i-a luat foc în această dimineață pe strada Bușteni din cartierul Gheorgheni din municipiul Cluj-Napoca, a ținut să vină cu anumite precizări în cazul acestui incendiu auto.

„În articol apare la declarația celor de la ISU Cluj, cum că ar fi intevenit două autospeciale la incendiul mașinii. Eu nu am văzut două autospeciale, era doar o singură autospecială. Incendiul nu a fost stins cu rapiditate, așa cum spune declarația ISU Cluj în articol, a durat undeva la vreo 40-50 de minute.

Lăsând la o parte paguba materială, pe mine mă doare cel mai mult faptul că nu s-a spus nimic despre pomperii care au lucrat din răsputeri să stingă focul. De ce se spune despre ISU și nu se precizează despre pompieri? Pompierii au făcut toată treaba, oamenii, nu instituția ISU. Pompierii s-au luptat cu cea au avut ei la îndemână, atât cât le dă Statul Român, adică mai nimic. Oamenii ăia (pompierii – n.red.) au făcut mai mult decât puteau să facă niște oameni, dar Statul Român (instituția ISU Cluj – n. red.) nu a făcut nimic, au trimis niște oameni (pompierii – n. red) care au făcut cât au putut să facă, iar la final când le-am mulțimit au spus că nu este nevoie pentru că asta le este meseria. Asta mă deranjează, sincer”, a ținut să adauge ca drept la replică Octavian Dorin Barbălungă, proprietarul mașinii care a luat foc pe strada Bușteni din Cluj-Napoca, pentru ZIUA DE CLUJ.

Am sunat de două ori, a trebuit să urlăm la telefon să trimită pe cineva (...) Au trimis pompierii doar cu apă, fără spumă

„Eu, posesor auto, am sunat prima oară la 112 și am spus că a luat mașina foc în secunda în care am văzut fum ieșind de sub bord și am simțit căldură jos la zona picioarelor. M-am chinuit să sting focul prin intermediul a 3 stingătoare. Am încercat să scot bateria mașinii, deoarece am simțit că trebuie să apăr mai multă lume decât pe mine. Eram în mașină cu fetița mea. La 112 ne-a întrebat dacă sunt victime la momentul apelului meu, când am menționat că este foc deschis pe alee. Am scos fetița cu bine din mașină. A trebuit să sun a doua oară, când focul era deja la etajul II (înălțimea la care au ajuns flăcările – n. red). Se vede în imagini faptul că mașina a ars lângă un bloc anvelopat. A trebuit să sunăm a doua oară, să urlăm pentru bloc, oamenii care locuiesc acolo, ăsta-i Gheorgheniul. Au venit pompierii cu apă doar, deși noi am specificat foarte clar că este vorba de un autoturism în flăcări, nu au venit cu spumă. Au fost 5 pompieri. Furtunul părea puțin spart, chiar dacă avea debit bun”, a mai declarat bărbatul păgubit de flăcări.

Pompierii au cerut ajutor de la civili / Poliția Locală doar s-a uitat

„La un moment dat, săracii pompieri au cerut ajutor de la civili. Ce apare în articol ajută de fapt Statul (Român -n. red.) și ISU Cluj să își facă reclamă, dar, în același timp îi dezavantajează pe cei care lucrează și care chiar sunt în bătaia focului. Eu am tot repectul pentru cei ce au stins focul, vreau să li se atribuie drepturile și meritele lor, care au lucrat cu ce li s-a dat, nu celor de la ISU.

Este deranjant faptul că Statul Român încearcă să se acopere în halul ăsta, când alții (pompierii - n. red.) lucrează pe bani de nimic. Chiar dacă pompierii ar câștiga 6.000-8.000 de lei, pentru ce muncă au ei și ce am văzut eu acolo, ceva ce nu am mai văzut în viața mea, un asemenea pericol. Erau mulți civili, deoarece la un asemenea eveniment, toată lumea stă gură cască, asta înainte să apară ei. Poliția Locală era acolo, dar stătea și se uita, și nici măcar nu dădea publicul la distanță. A trebuit să strig personal la o bătrână să se dea la o parte, că poate explodează un geam și îi sare un ciob din geam în gât și aia e. Tot timpul m-am gândit la oamenii din jur și la ce se poate întâmpla. Mie să nu îmi spună ISU că au venit cu două autospeciale și că au făcut nu știu ce. N-au făcut nimic. Doar oamenii aia 5 (pompierii - n. red.) au făut ceva. Ei s-au luptat, ei au venit, au transpirat, au ridicat mașina, care este arsă în proporție de 95%. Am fost acolo, deoarece era de datoria mea să ajut, în calitate de proprietar al mașinii, să ajut. În concluzie, ISU Cluj n-a făcut nimic, pompierii au făcut tot. Dacă era vară, ardeam precu șocâții. Toți laurii necesari pentru oamenii care au fost la intervenție”, a conchis Octavian Dorin Barbălungă în poziția acestuia pentru ZIUA DE CLUJ.

Știrea inițială: Un autoturism marca Ford (Focus MK1), a luat foc în dimineța acestei zile pe strada Bușteni din municipiul Cluj-Napoca. Cauza probabilă a acestui incendiu este o defecțiune la compartientul motor, afirmă pompierii.

„Incendiul de autoturism a fost lichidat rapid de către forțele noastre. Au luat parte la misiune două autospeciale, iar cauza probabilă este o defecțiune la compartimentul motor. Nu au existat persoane care să solicite sprijin medical”, a declarat pentru ZIUA DE CLUJ, purtătorul de cuvânt ISU Cluj.

Comenteaza