Maşină de Sălaj, ridicată din zona gării Cluj. "E absolut abuz să trebuiască să plătești un sfert de salariu mediu să-ți recuperezi mașina"

Maşină de Sălaj, ridicată din zona gării Cluj. "E absolut abuz să trebuiască să plătești un sfert de salariu mediu să-ți recuperezi mașina"

Maşinile parcate în locuri interzise în Cluj-Napoca sunt ridicate, iar recuperarea lor nu este deloc ieftină. Deşi au greşit, unele persoane nu înţeleg de ce sunt "sancţionate" atât de dur. 

"Acum doua ore și ceva, în fata la Mama Manu vis a vis de gara mare a fost ridicată o Skoda Fabia de Salaj. Știu că e interzis să parchezi acolo, dar atît timp cît nu încurci, să ți se ridice mașina mi se pare abuz. Înțeleg daca era pe trotuar și bloca pietonii, sau daca încurca circulația. E absolut abuz să trebuiască să plătești un sfert de salariu mediu să ți recuperezi mașina. Și de obicei Sint ridicate pt că cineva suna la ridicări. Sint de acord sa fii amendat (deși acolo nu e nevoie de oprirea interzisa)", scrie un utilizator pe grupul de Facebook Şoferi de Week-end. 

Peste 6.200 de mașini au fost ridicate de către polițiștii locali clujeni anul trecut. Aproape jumătate provin din alte județe. VEZI aici!

Recuperarea costă 547 de lei 

Oprirea sau staționarea autovehiculelor în stațiile Companiei de Transport Public (CTP), pe benzile de urgență și cele de siguranță, în intersecții și sensuri giratorii, pe treceri de pietoni, în zone rezidențiale ori pietonale, pe trotuare și pe piste de biciclete, în parcările cu plată, în cazuri de blocare a punctelor gospodărești sau a diverselor accese auto, precum și în alte situații sunt sancționate conform legislației.

Cuantumul sancțiunii pentru ridicare, transport și depozitare a fost stabilit, conform hotărârii Consiliului Local nr. 21/2017, la 547 de lei. În cazul în care utilizatorul sau proprietarul se prezintă la autovehicul și nu se mai efectuează transportul și depozitarea, sancțiunea este de 294 de lei.

Măsura privind ridicarea autovehiculelor staționate neregulamentar s-a dispus în conformitate cu prevederile hotărârii de guvern nr. 965/2016 privind circulația pe drumurile publice.

Comenteaza