Mascații din Basarabia au umplut Piața Unirii

Mascații din Basarabia au umplut Piața Unirii
Cea mai așteptată apariție a „Untold-ului românesc” a reușit să adune mii de oameni pe scena cea mai îndepărtată a festivalului.

Carla’s Dreams, cea mai în vogă trupă de limba română la ora actuală și noul fenomen muzical basarabean după O-Zone și Zdob & Zdub, a adus multă lume joi seara în Piața Unirii, la închiderea primei zile de pe scena The Citadel, amenajată la mare distanță de nucleul festivalului, parcul central. Copii, părinți, bunici au venit să vadă grupul care s-a impus în România în ultima perioadă, cu toate că este de dincolo de Prut.

Toată lumea știa versurile, toată lumea făcea poze, toată lumea filma. Trupa din Chișinău ai cărei componenți cântă mascați a cântat doar 40 de minute pe scena Napoca Music Events, în zona unde cortina se trage la ora 23:00 fix, să mai și doarmă lumea din centrul orașului. Din repertoriu nu a lipsit nici melodia care a făcut cunoscut grupul basarabean: „Sub pielea mea | #eroina“.

Trupa nu a făcut niciun bis, a cântat puțin, în schimb s-a pozat cu fanii, unii dintre ei vopsiți pe față sau îmbrăcați precum idolii lor, și a dat autografe timp de o oră după încheierea recitalului. „Au venit prieteni de-ai noștri din Republica Moldova să vadă concertul”, spunea o familie venită la fața locului.

Carla's Dreams este o formație muzicală din Republica Moldova. Grupul anonim de vocaliști și compozitori interpretează melodii în română, rusă și engleză în argou personalizat, cu texte despre realitățile vieții cotidiene și combină mai multe stiluri muzicale printre care hip hop, rock, jazz și pop.

Dacă la artiștii din deschidere, Vanotek, Yanka, Radu și Nicoleta Nuca, lumea nu s-a prea înghesuit, la Antonia deja piața era aproape plină, deși concurența de „dincolo” era puternică: Faithless și Fedde Le Grand. Aici nimeni nu se înghesuie la bere sau la mâncare, nu ai nevoie de brățară de acces ori de card de consum pentru festival pentru că totul se plătește cu cash. 

În schimb, se păstrează controalele cu jandarmi la intrări, dar nici acelea nu sunt atât de stricte, cu scannere, ca în parcul mare. Proprietarii de terase sunt și ei mulțumiți: au clienți chiar și în timpul în care la stadion sau la poliventă evoluează numele mari ale DJ-imii globale. Pe scena The Citadel vor concura mai vedetele internaționale sosite la Cluj autohtonii Smiley & Band, Cabron, Sore (vineri) sau Robin and the Backstabbers, Byron, Les Elephants Bizarres (sâmbătă). 

Comenteaza