Marş public de sensibilizare cu privire la problematica HIV/SIDA, joi, între Calea Dorobanţilor – Piaţa Unirii

Marş public de sensibilizare cu privire la problematica HIV/SIDA, joi, între Calea Dorobanţilor – Piaţa Unirii
Un marş public, de sensibilizare şi informare a comunităţii clujene cu privire la problematica HIV/SIDA va fi organizat joi, între orele 13-14, cu pornire de pe Calea Dorobanţilor.
La evenimentul organizat de Asociaţia Studenţilor de la Asistenţă Socială (ASAS) sunt aşteptate aproximativ 150 de persoane.

Marşul va porni din faţa Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială şi va parcurge începând cu ora 13 traseul Calea Dorobanţilor, Bulevardul Eroilor, strada Napoca, Piaţa Unirii, unde va fi formată o fundă umană.

"Pe traseu, oamenilor li se va spune că HIV nu se transmite prin o îmbrăţişare şi li se va cere acordul să fie imbrăţişaţi", au precizat organizatorii..

Marşul va avea loc în contextul Zilei Internaţionale de luptă anti-SIDA, care este 1 decembrie şi încadrat în campania „Viaţa contează”, care se va derula în perioada 22-25 noiembrie.

Campania va mai cuprinde proiecţii de filme, cu mărturii ale persoanelor seropozitive, discuţii pe marginea filmelor şi un workshop pe tema „HIV/SIDA şi societatea românească”, organizat de Asociaţia Benone din Târgu-Mureş.


Comenteaza