Marcel Iureş: Festivalurile sunt o compensaţie pentru slaba dezvoltare a pieţei de film

Marcel Iureş: Festivalurile sunt o compensaţie pentru slaba dezvoltare a pieţei de film
Numeroasele festivaluri de film care au loc în România sunt „aproape ca o compensaţie" pentru lipsa pieţei de film din România, a subliniat cunoscutul actor Marcel Iureş.

„Măcar festivalurile să existe, sunt aproape ca o compensaţie pentru lipsa pieţei, a infrastructurii. E bine că sunt, totuşi, aceste festivaluri, în contextul în care piaţa e aproape de colaps, piaţa de vânzare de film este foarte slab dezvoltată. Nu mai sunt săli de cinema, în toată ţara dacă sunt 50. Nu poţi produce pentru o piaţă care nu poate absoarbe. Pe de altă parte şi piaţa e mică, sunt consumatori puţini, în contextul în care filme care fac 100.000 de euro în cinci ani sunt succese", a arătat Marcel Iureş, răspunzând la o întrebare cu privire la numărul destul de mare al festivalurilor de film din ţară.

Referitor la participarea sa, în calitate de actor de teatru, la festivalul de film Comedy Cluj cunoscutul artist a precizat că teatrul şi filmul sunt „în aceeaşi grădină", cea a artei, şi se află într-o relaţie de comunicare.

Marcel Iureş va putea fi văzut astăzi seară în cadrul festivalului Comedy Cluj, în spectacolul de teatru „Absolut!", în regia lui Alexandru Dabija. Toate biletele au fost epuizate, în contextul în care spectacolul se joacă în regim studio, cu spectatorii pe scenă. 

Comenteaza