Maraton internaţional pentru copiii dependenţi de dializă

Maraton internaţional pentru copiii dependenţi de dializă
Cea de a V-a ediţie a Maratonului Internaţional AROBS Cluj-Napoca (MIACN) are caracter caritabil: vizează strângerea de fonduri pentru copiii dependenţi de dializă aflați în grija Asociației pentru Empatie și Solidaritate ''Claudia Safta''.

Competiţia sportivă se va desfăşura în 19 aprilie la Cluj Arena şi va fi împărţită în două categorii: probele tehnice şi crosul BT. Primul traseu măsoară 10,55 km şi va fi parcurs o dată de fiecare membru al ştafetei, de două ori de către semimaratonişti şi de patru ori de alergătorii de la maraton. Limita de timp este de cinci ore și 30 de minute pentru maraton, trei ore pentru semimaraton și patru ore 30 minute pentru ștafetă. Traseul Crosului BT este mai scurt, de doar şase km, și va fi parcurs o singură dată de toți participanții.

Circuitul probelor tehnice va porni la Cluj Arena, iar concurenţii vor urma traseul: Splaiul Independenţei - str. George Coșbuc - str. Cardinal I. Hossu- str. Emil Isac- str. Gheorghe Şincai- str. Napoca- Bul Eroilor - ÎNTOARCERE - Bdul Eroilor - str. Napoca- str. Gheorghe Șincai- str. Emil Isac- str. Cardinal I. Hossu- str. George Coșbuc - Splaiul Independenței - str. George Barițiu- ÎNTOARCERE- str. George Barițiu - Splaiul Independenței- Pod Napoca- str. 1 Decembrie 1918- ÎNTOARCERE- str. 1 Decembrie 1918- Pod Garibaldi - Splaiul Independenţei, cu sosire la Cluj Arena.

Crosul BT va începe din acelaşi loc şi se va desfăşura pe traseul Splaiul Independenţei - str. George Coșbuc- str. Cardinal I. Hossu - str. George Barițiu- ÎNTOARCERE- str. George Barițiu - Splaiul Independenţei - Pod Napoca - str. 1 Decembrie 1918 - ÎNTOARCERE - str. 1 Decembrie 1918 - Pod Garibaldi - Splaiul Independenţei, cu sosire la Cluj Arena.

În paralel, organizatorii fac primele demersuri pentru integrarea MIACN în rețeaua internațională de concursuri sportive AIMS (Asociația Maratoanelor Internaționale și a Curselor Lungi), odată cu aprobarea traseului de către Primăria Cluj-Napoca.

''Intenția Runners Club este de a crește anual nivelul competiției și ne dorim ca în viitorul apropiat să omologăm traseul și să ne putem înscrie în circuitul internațional de evenimente de alergare al AIMS. Aceasta recunoaștere ar înscrie Maratonul Internațional AROBS Cluj-Napoca în lista evenimentelor de alergare recomandate de AIMS, alături de cele mai mari competiții de profil din lume. În plus, ar beneficia de know-how-ul pus la dispozitie de AIMS și de numeroase mijloace de promovare internațională. Această omologare se poate obține doar cu sprijinul autorităților locale, care ne pot garanta rezervarea traseului pentru competiție, an de an'', a declarat Horațiu Morar, directorul MIACN şi președinte asociaţiei organizatoare.

Campania prin intermediul căreia organizatorii vor să obţină sprijinul comunităţii pentru copiii și tinerii afectați de insuficiența renală cronică și dependenți de dializă a fost lansată sămbăta trecută, în 7 martie, la „Crosul Divelor", eveniment ce a strâns 400 de alergătoare.

MIACN este o competiție sportivă cu un nivel tehnic ridicat, dedicată comunității sportive internaționale. Gândit de la prima ediție ca o manifestare sportivă menită să reunească într-o competiție deschisă alergători profesioniști și amatori din țară și străinătate, maratonul a devenit un eveniment simbol care definește orașul Cluj-Napoca ca oraș sportiv european.

Comenteaza