Maratoane caritabile de zumba la Cluj

Maratoane caritabile de zumba la Cluj
Două evenimente cu scop caritabil, în cadrul cărora clujenii sunt invitaţi la zumba, vor avea loc în intervalul următor la Cluj.

Vineri, 29 noiembrie, între orele 18-20 mai mulţi instructori de zumba organizează un "Zumbathon" la care sunt invitaţi toţi iubitorii de mişcare. Manifestarea, programată în sala de evenimente International Ballroom, de pe strada Băişoara nr. 2A, are ca scop strângerea de fonduri pentru copiii cu insuficienţă renală cronică, sprijiniţi de Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie „Claudia Safta".

"Banii donaţi de către participanţi - care pot beneficia de mişcare şi timp de calitate achitând un bilet în valoare de 20 de lei/pers - tinerilor bolnavi de insuficienţă renală cronică vor fi utilizaţi pentru a li se organiza tabăra de iarnă <Lumina de acasă>. Astfel, li se oferă copiilor posibilitatea de a petrece sărbătoare Crăciunului împreună, bucurându-se de cadouri şi căldura sufletească a celor care se bucură de sănătate şi aleg să le facă acest cadou", au menţionat organizatorii Zumbathonului.

La eveniment sunt invitaţi oameni de toate vârstele, dornici să facă un gest umanitar, atât persoane cunoscătoare de zumba, cât şi persoane fără experienţă. Organizatorii îi invită pe clujeni să se alăture proiectului "pentru a aduce zâmbet şi bucurie pe faţa a 46 de tineri suferinzi, care şi-au petecut mare parte din acest an între şedinţele de dializă şi tratamentele pentru cumplita afecţiune de care suferă".

Un alt eveniment cu genericul "Zumbaton" este programat pe 14 decembrie, de la ora 16, la clădirea Casino din Parcul Centra, fiind organizat de asociaţia Interact, ce aparţine de cluburile Rotary şi Rotaract.

În cadrul evenimentului aproximativ 100 de persoane vor dansa zumba, sub îndrumarea mai multor instructori. Manifestarea are un caracter caritabil, iar fondurile strânse, atât prin intermediul biletelor, cu preţul de 15 lei/tichet, respectiv al donaţiilor ce vor putea fi făcute într-o urnă special amenajată, urmează să fie donate unui orfelinat.

Zumba este un program de fitnees-dans creat în anii 1990 de coregraful columbian Alberto "Beto" Perez, care include atât elemente de aerobic cât şi de dans, potrivit wikipedia.com.

Etichete
Comenteaza