Manele la Untold? Ce spune directorul festivalului de 14 milioane de euro

Manele la Untold? Ce spune directorul festivalului de 14 milioane de euro

Festivalul Untold se desfăşoară în perioada 1 – 4 august la Cluj-Napoca, bugetul ediţiei din acest an fiind de aproximativ 14 milioane de euro. Organizatorii aşteaptă la un total de 350.000 de persoane la festival, din peste 100 de ţări.

Scena principală va avea peste 1.500 de mp de ecran led, iar decorul însumează peste 30 de camioane. Aceeași scenă, pe care vor urca unii dintre cei mai buni artiști ai lumii va avea decor 3D și o deschidere de 90 de metri.

Peste 10.000 de persoane din 13 țări lucrează în producția efectivă a festivalului, dintre care peste 1.800 sunt voluntari. În ceea ce privește logistica festivalului, cifrele sunt impresionante: peste 480 de camioane necesare pentru transportul logistic. Pentru grafica și designul tuturor scenelor s-au adunat peste 1.000 de ore de muncă a peste 40 de designeri și arhitecți, ce au contribuit la crearea universului Untold din acest an.

Directorul general al Untold, Bogdan Buta, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă că, în total, cei peste 200 de artişti invitaţi vor evolua pe 10 scene. „Peste 200 de artişti vor evolua pe cele 10 scene ale Festivalului Untold, vom avea premiere mondiale şi regionale. Scena principală, amplasată în incinta stadionului Cluj Arena, este una dintre cele mai mari instalate la un festival în Europa, având o lăţime de 90 de m şi o înălţime de 30 de m. De asemenea, scena are ecrane LED pe o suprafaţă de 1500 mp, 1000 de spoturi luminoase şi efecte speciale. Este una dintre cel mai impresionante producţii din Europa şi chiar din lume. Abonamentele pentru cele 4 zile ale Untold s-au epuizat, mai sunt disponibile doar câteva sute de bilete de o zi, care se vor vinde în cele câteva zile rămase până la deschiderea festivalului. Ne-am preocupat şi pentru a reduce disconfortul unor locuitori din zona Untold, astfel că am instalat panouri fono absorbante, iar unele scene au fost repoziţionate”, a spus Buta, citat de MEDIAFAX.RO. 

Întrebat care va fi politica Untold legată de manele, acesta a subliniat că fiecare artist îşi desfăşoară actul artistic cum consideră el şi şi-l asumă. „Orice gen muzical este acceptat, artiştii îşi fac programul cum consideră”, a precizat Bogdan Buta.

Adi Minune, după episodul Neversea: "Cred că ne vedem şi la Untold"

La Neversea, DJ-ul suedez Salvatore Ganacci, originar din Bosnia, a pus o manea interpretată de Adrian Minune: „Aşa sunt zilele mele". Ulterior, în cadrul unei emisiuni TV, Minune a declarat că  melodiile lui s-ar încadra şi la festivalul Untold: "Cred că ne vedem şi la Untold. Şi Untold-ul ar fi o experienţă mişto, nouă pentru mine, dar datorită timpului, nu cred că ajung", a spus manelistul pentru stirilekanald.ro.

 

Comenteaza