Mama din Ucraina care a scris pe trupul fetiței ei date de contact a reușit să fugă din țară prin România

Mama din Ucraina care a scris pe trupul fetiței ei date de contact a reușit să fugă din țară prin România
| Foto: twitter

Femeia care i-a scris pe piele fiicei sale date de contact, pentru ca cineva să o poată ajuta în cazul în care ea ar fi ucisă și copilul ar supraviețui, a ajuns cu fetița în Franța, trecând prin România.

Sașa Makovii a povestit pentru BBC despre momentele de disperare prin care a trecut și care au făcut-o să scrie numele micuței Vira, vârsta și câteva numere de telefon pe pielea acesteia, în cazul în care familia ar fi fost separată sau ucisă, în timp ce fugea din Kiev. 

„În cazul în care noi am fi fost uciși, iar ea ar fi fost găsită, s-ar fi știut cine este”, a declarat Sașa Makovii.

Familia se află acum în Franța, unde se simte „înconjurată de dragoste și grijă”.

După sosire, Sașa a postat pe Instagram o fotografie a scrisului de pe spatele Virei, iar imaginea a devenit virală. „Era prima zi de război și ne pregăteam pentru a fugi din Kiev și pur și simplu nu știam ce va fi”, a declarat Sașa pentru "The World Tonight" de la BBC Radio 4.

Împachetându-și câteva lucruri în zgomotul asurzitor al bombelor, Sașa a spus că „nu era sigură dacă vom putea să ieșim din casă, dacă vom fi loviți de rachete”.

„A fost cea mai mare teamă a mea că Vira se pierde sau că vom muri și nu va ști niciodată cine este sau din ce familie provine”, a spus Sașa.

Îngrijorată că fiica ei ar putea rămâne singură pe lume, Sașa Makovii spera că Vira ar putea cel puțin să aibă conturile ei de pe rețelele sociale, ca să vadă cum arăta.

„M-am gândit că ar putea găsi câteva informații pe internet, să-mi găsească contul de Instagram și va putea să-și vadă părinții”, a spus femeia.

Ajunsă în Franța, după o călătorie lungă prin Moldova, România și Belgia, Sașa Makovii spune că este „zdruncinată” psihic. Războiul este atât de traumatizant, spune ea, încât și ieșitul afară este înfricoșător pentru ea, pentru că vede în orice piatră o mină antiterestră:

„Vira este bine. E prea mică pentru a înțelege ce se întâmplă. Poate simți tensiunea mea, dar este prea mică pentru a înțelege. Sunt foarte fericită că este atât de mică, chiar sunt fericită pentru asta”.

Comenteaza