Mamă şi fiică, bătute de familia cuscrilor, pentru că şi-au luat în braţe nepoţica în vârstă de 6 luni

Mamă şi fiică, bătute de familia cuscrilor, pentru că şi-au luat în braţe nepoţica în vârstă de 6 luni
Incidentul s-a petrecut miercuri seară în comuna Floreşti.

Cele două familii aveau o ceartă mai veche: în urmă cu un an fiica lor, pe atunci în vârstă de 16 ani, se căsătorise cu băiatul vecinilor, în vârstă de 21, iar din mariajul lor a rezultat un bebeluş, astăzi de 6 luni.

Dată fiind tinereţea şi lipsa de experienţă a fiicei sale, mama acesteia, Otilia, şi-a mărturisit deschis reticenţa faţă de relaţia sentimentală dintre cei doi tineri, fapt care n-a fost uitat însă de către soţ şi familia lui.

Astfel, după ce fiica Otiliei a născut, cuscrii au refuzat sistematic s-o primească pe aceasta, măcar în vizită, deşi gospodăriile lor se află la doar cinci metri distanţă unele de altele.

Însă ieri seară Otilia şi cealaltă fiică a sa, mai mare, Roxana, au profitat de faptul că bebeluşul se afla în braţele unei vecine - care nu ştia de duşmănia dintre familii - şi au început să se joace cu acesta.

Fapt care nu i-a scăpat însă ochiului „de vultur" al soacrei (soţul tinerei femei fiind la această oră plecat la muncă în străinătate), care şi-a pus celălalt fiu, cel rămas în ţară, să le aplice cu promptitudine o corecţie rudelor „obraznice", care au îndrăznit să-şi ia în braţe, la rândul lor, nepoţica.

„Cumnatul fiicei mele, fratele soţului, a venit la mine din spate şi m-a lovit cu pumnii în nas, iar pe fiică-mea cea mare, Roxana, a pocnit-o cu palma puternic în obraz, după care a apucat-o de păr şi a aruncat-o la pământ ca pe-un balot", povesteşte soacra, oripilată.

Ea spune acum că durerea pe care o suferă ea şi Roxana este totuşi infimă faţă de cea sufletească, văzând cum familia cuscrilor nu-i lasă, în ruptul capului, să-şi viziteze fiica şi nepoata.

„Vom depune plângere penală împotriva fratelui ginerelui şi ne vom căuta dreptatea în justiţie, ca să hotărască autorităţile ce-i de făcut. Noi ne-am epuizat toate metodele de a ne înţelege omenşte cu ei şi constat că sunt atât de îndărătnici încât nu ne-au permis nici măcar să-i ajutăm pe tineri, cu o cumpărătură, ceva sau măcar vreun obiect pentru copil", arată în continuare, cătrănită, femeia.

După ce-au fost consultate la IML Cluj, celor două femei li s-au eliberat certificate medico-legale în care se recomandă câte trei zile de îngrijiri medicale pentru Roxana şi patru pentru mama sa.

Comenteaza