Majoritatea românilor spun că au nevoie de scutul anti-rachetă american şi că securitatea militară a României este slabă - sondaj

Majoritatea românilor spun că au nevoie de scutul anti-rachetă american şi că securitatea militară a României este slabă - sondaj
Un studiu IRES relevă că românii consideră că au nevoie de scutul anti-rachetă, dar nu ştiu prea clar la ce le-ar folosi.

IRES a făcut public luni raportul "Percepții publice privind participarea României la sistemul de apărare antirachetă american". Potrivit acestuia, românii cred că au nevoie de protecţia scutului antirachetă şi că instalarea acestuia este o idee bună.

Studiul a fost realizat în perioada 20-22 aprilie, pe un eşantion de 1.615 persoane de 18 şi peste 18 ani. Eroarea maximă tolerată de ±2,4%.

Diferenţa dintre românii care consideră că au nevoie de scut şi cei care spun că nu au nevoie nu este foarte mare, 52% faţă de 43%. În schimb, diferenţa dintre cei care cred că este o idee bună şi cei care cred că nu este mult mai mare.

Majoritatea românilor sunt de părere că securitatea militară a României este scăzută (40%) şi foarte scăzută (23%). Cu toate acestea, peste jumătate dintre români se simt în siguranţă.

 

 

Vedeţi ataşat amplul sondaj IRES pe tema scutului anti-rachetă şi a relaţiei României cu SUA şi NATO.

Comenteaza