Video "Mafia pădurilor" din România, reportaj la televiziunea publică germană

"Mafia pădurilor" din România, reportaj la televiziunea publică germană
| Foto: Facebook

”Das Erste (ARD)”, canal al televiziunii publice germane, a difuzat, în cadrul emisiunii ”Europa Magazin”, un reportaj despre tăierile ilegale de lemn filmat în pădurile din România, la sfârșitul lunii ianuarie.

Reporterii ARD au venit în România, după ce procurorii DNA Mureș au început cercetările penale într-un dosar deschis în urma sesizării depusă de Mihai Goţiu în luna noiembrie a anului trecut, cu privire la tăierile ilegale din pădurile județului.

„Vizita lor s-a produs la doar câteva zile după ce Poliția a descins la mai multe firme implicate în rețeaua de tăiere și valorificare ilegală a lemnului provenit din Munților Gurghiului, din aceeași zonă vizată și de dosarul de la DNA.

Împreună cu Horea Petrehuș și Bogdan Graur, de la Asociația Valori Superioare, i-am însoțit în documentarea pe teren din Gurghiu, în timp ce Hans Hedrich, de la Asociația Neuer Weg, le-a fost ghid la ”abatorul de lemne” al Holzindustrie Schweighofer, de la Reci (jud. Covasna).

Bonus pentru jurnaliștii de la ARD: pe lângă stivele de lemne și cioatele din zăpadă, au (am) avut parte și de o întâlnire cu ursul, în pădure. Ursul ăla brun, căruia domnul ministru taman i-a pus gând rău”, anunţă Mihai Goţiu pe pagina sa de socializare.

Comenteaza