Maestru al jazz-ului la Cluj: Nu îmi plac CD-urile. Cei care ar trebui să ne sprijine, nu o fac FOTO

Maestru al jazz-ului la Cluj: Nu îmi plac CD-urile. Cei care ar trebui să ne sprijine, nu o fac FOTO
Doi muzicieni de jazz recunoscuţi la nivel internaţional, Mike Stern şi Trilok Gurtu vor susţine un concert extraordinar deseară la Cluj, în cadrul proiectului Balkan Union.

"E minunat să fim aici, am intrat în contact cu muzica românească, nu acum, ci cu alte ocazii. Este o muzică deosebită. În fiecare ţară în care merg îmi doresc să aprofundez muzica de acolo, dar de multe ori nu am oportunitatea, nu e suficient timp", a declarat chitaristul de jazz Mike Stern.

La rândul său, muzicianul de origine indiană Trilok Gurtu a precizat că preferă să cânte live şi că nu îi plac înregistrările pe CD. "Nu îmi plac CD-urile. Oamenii care ar trebui să sprijine actul artistic (casele de producţie, n.red.) nu o fac, fac exact inversul, îţi cer nişte lucruri clare în contract, pe care le vor într-un anumit mod. Eu nu joc jocul lor, fac ceea ce îmi place şi cum îmi place şi le zic <dacă vă convine este în regulă>, dacă nu asta e", a transmis Trilok Gurtu. "Oamenii au pierdut respectul pentru muzică şi pentru artă şi muzică".

Cei doi muzicieni au fost aduşi pe aceeaşi scenă de muzicianul maghiar Csaba Toth Bagi, în cadrul proiectului Balkan Union. Artiştii au susţinut în această formulă un concert joi la Timişoara, iar astăzi de la ora 20 vor concerta la Teatrul Naţional din Cluj.

Deşi abia sosiţi, cu maşina, la Cluj, după concertul de ieri seara de la Timişoara, muzicienii au afişat un aer foarte jovial şi au dialogat pe un ton relaxat cu presa. Trilok Gurtu chiar s-a ridicat şi i-a servit pe ziarişti cu dulciurile ce i-au fost aşezate pe masă.

 

Etichete
Comenteaza