Lucrările la Podul peste Mureş de pe autostrada Lugoj-Deva s-au finalizat. "Solicităm deschiderea circulației fără restricții de tonaj"

Lucrările la Podul peste Mureş de pe autostrada Lugoj-Deva s-au finalizat. "Solicităm deschiderea circulației fără restricții de tonaj"

Asociaţia Pro Infrastructura solicită ministrului Transporturilor, Lucian Bode, deschiderea circulaţiei pe autostrada Lugoj-Deva, lotul 3, fără restricţii de greutate. 

"Din informațiile noastre, lucrările de repoziționare a aparatelor de reazem la podul peste Mureș de pe Lugoj-Deva lot 3 au fost finalizate. Urmează să se deplaseze pe tronsonul de autostradă echipele CESTRIN și comisia de recepție CNAIR pentru a vedea același peisaj ca în luna august, când au refuzat recepționarea lucrărilor", au transmis reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructura.

Aceştia atrag atenţia autorităţilor să nu "continue bătaia de joc la adresa şoferilor" prin impunerea unor limite de tonaj, întrucât expertiza realizată de Iptana sugerează că circulaţia se poate desfăşura normal.

"Dorim să condamnăm încă de pe acum orice încercare suplimentară a lui Ștefan Ioniță (director CESTRIN), Sorin Scarlat (director CNAIR) sau a celorlalți indivizi care au girat rezilierea contractului din august de a continua bătaia de joc la adresa șoferilor prin instituirea unor limite de tonaj pe autostradă după deschiderea circulației.

Mult trâmbițata expertiză realizată de Iptana confirmă că ”deschiderea circulației pe poduri și pasaje fără restricții de tonaj sunt condiționate (corect ”este condiționată”) de executarea lucrărilor de corecție a defectelor din zona aparatelor de reazem ale podului peste râul Mureș”, arată Asociaţia Pro Infrastructura.

Cu alte cuvinte, după intervenția de săptămâna trecută de la podul peste Mureș, traficul rutier ar putea fi deschis pe autostradă fără nicio restricție de tonaj. "Mai mult, din aceeași expertiză putem deduce foarte ușor că traficul rutier se putea deschide încă din luna august pentru vehiculele de maximum 7,5 tone."

"Solicităm ministrului Transporturilor Lucian Bode să se asigure că la finalul acestei săptămâni punem punct unui coșmar pentru șoferii români condamnați în ultimele luni să circule pe drumul național paralel DN68A, deschizând circulația pe Lugoj-Deva lotul 3 fără nicio restricție de tonaj", adaugă aceştia.

Comenteaza