Locuinţe în pod şi garaj la Cluj VIDEO

Locuinţe în pod şi garaj la Cluj VIDEO
În vremuri de criză, investitorii imobiliari găsesc diverse tertipuri pentru a-şi maximiza profitul. Un ansamblu de cinci blocuri care pe hârtie au două etaje şi garaje la demisol a fost contruit cu apartamente în loc de garaje şi cu mansarde în plus. Investitorul spune că mansardele sunt de fapt poduri şi că garajele au ferestre. Primăria a demarat un control, însă amenda maximă ajunge la 10.000 de lei, nici a zecea parte din banii pe care constructorul îi obţine din vânzarea unui apartament construit în plus.

Blocurile de pe strada Mircea Eliade sunt autorizate ca locuinţe colective cu câte 6 apartamente şi cu nivel de înălţime demisol, parter şi două etaje. La faţa locului se pot vedea cu ochiul liber ferestrele de la mansarde şi de la apartamentele contruite în loc de garajele la demisol. Vecinii reclamă aglomeraţia care se va crea în zonă, în lipsa garajelor în care locatarii să îşi parcheze maşinile.

"In mod normal e ilegal din moment ce nu mai sunt garaje. Sunt apartamente in loc de garaje si a mansarda, in total dupa un calcul sumar 80 aparatamente in plus. Si cum se va desfasura tarficul in zona? A fost avut in vedere acest lucru? Acum DNA ar trebui sa lucreze", a spus Sorin Muresan, vecin.

Proprietarul unei case vecine spune că nu se opune blocurilor, dar că ar fi vrut să fie mai mici, precum altele din zonă.

"Bun, s-o făcut blocurile acelea. Era normal asa. I-am intrebat de ce nu o facut asa? Au raspuns .. noi avem bani facem oricat de inalte am vrut", a spus Ioan Mocan, vecin.

Investitorul susţine că nu există mansarde şi că vor fi parcări la demisol.

"Ce sunt dacă nu sunt mansarde? Alea sunt poduri.O să fie şi parcări dedesubt chiar dacă au geamuri. Sunt parcări cu geamuri?", a declarat Daniel Susan, investitor

Vecinii s-au plâns degeaba la primărie. Reprezentanţii Primăriei au demarat un control la ansamblul imobiliar, care a mai fost amendat în luna decembrie pentru nereguli similare.

"Daca exista discordante intre autorizatie si ce s-a construit se vor lua masuri legale, respectiv dispunerea de intrare in legalitate prin desfiintare si amenda de pana la 10.000 de lei", a declarat Oana Buzatu, purtător de cuvânt Primăria Cluj.

Amenda maximă de 10.000 de lei reprezintă doar o mică parte din preţul unui apartament, care în zonă ajunge la 40.000 de euro.

Reporter: Alin Golban
Operator: Călin Fedeleş

Comenteaza