Localurile care nu respectă restricțiile din pandemie vor fi închise pe perioadă determinată

Localurile care nu respectă restricțiile din pandemie vor fi închise pe perioadă determinată

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus miercuri ca firmelor care nu respectă restricțiile impuse în contextul pandemiei cu COVID-19 să li se suspende temporar activitatea.

CNSU a propus în Hotărârea adoptată miercuri elaborarea unui act normativ prin care să fie instituită măsura complementară a suspendării activității, pe o perioadă determinată, pentru operatorii economici care nu respectă măsurile de prevenire și combatere a răspândirii COVID-19.

Referitor la acest subiect, premierul Florin Cîțu a spus că va propune o perioadă de minimum două săptămâni de suspendare a activității acestor firme.

”Am văzut că amenzile nu mai au nici un efect. Nu mărim amenzile pentru că nu au nici un efect. Vom suspenda activitatea pe perioadă determinatăDin păcate, chiar dacă unele restricţii au rămas în vigoare, vedem foarte mulţi operatori economici care nu respectă aceste restricţii. Această propunere vine exact pentru un act normativ care să reglementeze această situaţie şi vor fi mai multe propuneri acolo”, a spus Cîțu.

Comenteaza