Lista noilor restricții care au intrat în vigoareluni: revine declarație pe proprie răspundere, masca obligatorie, școlile online

Lista noilor restricții care au intrat în vigoareluni: revine declarație pe proprie răspundere, masca obligatorie,  școlile online

Noile restricții au intrat în vigoare la miezul nopții de duminică spre luni, așa că polițiștii au organizat filtre în toată țara pentru a verifica dacă este respectată prima dintre ele: carantina de noapte.

Noile măsuri impuse de Guvern pentru combaterea pandemiei au intrat în vigoare la miezul nopții de duminică spre luni, în toată țara. Forțele de ordine au organizat filtre, pentru a vedea dacă cetățenii au înțeles noile reguli și dacă le respectă.

Lista noilor restricții valabile începând de luni în toată România
 

Masca devine obligatorie în toate spațiile închise

Tot de la miezul nopții, masca a devenit obligatorie în toate spațiile închise, dar și în aer liber, indiferent numărul cazurilor de Covid 19 înregistrate în zonă. Scutiți sunt doar copiii cu vârste sub 5 ani.

Toate școlile intră în scenariul roșu

De asemenea, toți elevii din țară fac începând de astăzi doar cursuri online. Școlile, chiar și cele din localitățile care funcționează în scenariul verde, sunt închise. Rămân în schimb deschise creșele și after-school-urile.

Magazinele se închid de la ora 21.00

Magazinele se vor închide la ora 21.00. După aceasta oră pot funcționa doar farmaciile și benzinariile. Sunt însă permise livrările la domiciliu, fară restricții.

Piețele sunt închise 

Piețele, târgurile, bâlciurile în spații închise nu sunt permise, însă rămân deschise piețele în aer liber, cu respectarea normelor sanitare.

Petrecerile sunt interzise

Strict interzise sunt petrecerile, aniversările și reuniunile de orice fel, indiferent dacă sunt în aer liber sau în spații închise.

Munca de la distanță devine obligatorie acolo unde este posibil

Munca de la distanță - telemunca -, atât la privat, cât și în sectorul public, devine obligatorie, acolo unde activitatea permite asta. Iar angajatorii cu peste 50 de salariați trebuie să decaleze programul de lucru, astfel încât oamenii să vină pe rând la muncă și să nu aglomereze mijloacele de transport în comun.

Comenteaza