Liber sau nu la deplasările între localități după 15 mai? Ce spune Orban

Liber sau nu la deplasările între localități după 15 mai? Ce spune Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că motivele pentru care se va permite, după 15 mai, părăsirea localităţii nu sunt încă stabilite şi că acestea vor fi anunţate în ultima zi a stării de urgenţă.

Ludovic Orban spus că nu a fost luată nicio decizie cu privire la posibilitatea ca după data de 15 mai cetățenii să poată ieși din localitate, deși ministrul Marcel Vela a anunțat că deplasările vor fi permise.

„Nu comentez declaraţiile colegilor mei. (...) Eu vă comunic deciziile după ce le vom lua. (...) Eu vă dau un răspuns, când sunt convins de ceva, spun lucrul respectiv. Ce pot să vă spun acum: motivele pentru care se va permite părăsirea localităţi nu sunt încă stabilite în forma finală, pentru că evaluăm riscul epidemiologic legat de fiecare tip de deplasare şi când o să finalizăm evaluarea, cu siguranţă vom anunţa aceste măsuri. Decizia se va lua de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă printr-o hotărâre după declararea stării de alertă. Sigur, decizia se va lua, cel mai probabil, în ultima zi în care ne vom afla în starea de urgenţă", le-a declarat Ludovic Orban jurnaliştilor, joi, la finalul vizitei la Uzina Ford Craiova.”, a declarat Ludovic Orban.

Marcel Vela afirma miercuri seara, într-o postare pe Facebook, că din 15 mai românii vor putea merge „unde doresc”, chiar și la picnic, însă cu respectarea regulilor impuse în ordonanţele militare. 

”Puteţi merge începând cu 15 mai unde doriţi dumneavoastră, evident respectând regulile impuse în ordonanţele militare. Aceste reguli vor fi preluate în decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Adică, să păstraţi distanţa socială, să aveţi materiale de protecţie şi, evident, să îndepliniţi toate condiţiile care ţin de igiena personală: să vă spălați des pe mâini și să faceți tot ceea ce ați făcut și până acum pentru a opri răspândirea noului coronavirus”, a răspuns Marcel Vela la una dintre întrebările primite de la români.

Comenteaza